بررسی اثرات تنش خشکی بر آناتومی ریشک و ارتباط آن با عملکرد در ارقام مختلف گندم ((Triticum aestivum L و جو ( Hordeum vulgare) : پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات

دانلود پایان نامه بررسی اثرات تنش خشکی بر آناتومی ریشک و ارتباط آن با عملکرد در ارقام مختلف گندم ((Triticum aestivum L و جو ( Hordeum vulgare)

دانلود پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات

کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد.مسترداک در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان” بررسی اثرات تنش خشکی بر آناتومی ریشک و ارتباط آن با عملکرد در ارقام مختلف گندم ((Triticum aestivum L و جو ( Hordeum vulgare) ” با گرایش زراعت و اصلاح نباتات و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.

 

چکیده بررسی اثرات تنش خشکی بر آناتومی ریشک و ارتباط آن با عملکرد در ارقام مختلف گندم ((Triticum aestivum L و جو ( Hordeum vulgare):

به­ منظور ارزیابی اثرات تنش خشکی آخر فصل بر خصوصیات مختلف ریشک، عملکرد و اجزای عملکرد ارقام مختلف گندم و جو ، دو آزمایش در سال زراعی ۹۳-۱۳۹۲در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان اجرا شد. هرآزمایش به­صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا گردید.تیمارهای آبیاری در دو سطح آبیاری معمول (شاهد) و اعمال تنش خشکی همزمان با سنبله­دهی (تنش) در کرت­های اصلی و تعداد گندم شامل الوند، ارگ، بک کراس، چمران، امید، پیشتاز، روشن، S78،شیراز و یاواروس و ارقام جو شامل: یوسف، نصرت، بهمن،نیمروز، افضل، فجر۳۰، لاین UH12، لاین۴، D10 در کرت­های فرعی قرار گرفتند.جهت اندازه­ گیری صفات (تعداد روزنه ، تعداد ردیف روزنه ، تعداد کرک ، طول سلول اپیدرمی ، مساحت سلول اپیدرمی، طول سلول بالیفورمی ، مساحت سلول بالیفورمی ) از هر کرت یک سنبله به صورت تصادفی برداشت شده و از هر سنبله یک ریشک، به­صورت تصادفی انتخاب و اندازه گیری ها انجام شد.

در پایان فصل رشد عملکرد و اجزای عملکرد شامل تعداد سنبله در بوته، تعداد دانه در بوته، وزن سنبله در بوته ، وزن دانه در بوته مورد اندازه گیری قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از آزمایش نشان داد واکنش ارقام نسبت به اعمال تنش از نظر خصوصیات آناتومیکی متفاوت بود که بیانگر پتانسیل متفاوت آن­ها از نظر تحمل به تنش خشکی بود.اثر متقابل معنی داری برای تعداد سنبله در بوته مشاهده شد و اثر تنش بر تعداد دانه در بوته، وزن سنبله در بوته، وزن دانه در بوته معنی دار بود . این پاسخ نسبت به تنش آخر فصل در بین تمام ارقام یکسان بود. بنابراین از این مرحله (سنبله دهی) می توان به عنوان مرحله ای حساس نسبت به تنش خشکی نام برد.

 

تاریخچه غلات

غلات(cereals) به گروهی از گیاهان علفی خانواده گندمیان (گرامینه) گفته می شود که دانه های ریز آن ها مصرف خوراکی دارند غله از  cererlia muner به معنی هدیه الهی منشاء گرفته و شامل گیاهانی نظیر گندم، جو، چاودار، یولاف، برنج، ذرت، سورگوم و انواع ارزن ها می باشد. شواهد تاریخی نشان می دهد که هر یک از انواع غلات در توسعه و تکامل جوامع انسانی اولیه نقش ویژه و مهمی  داشته اند .کاوش­های انجام شده در شرق عراق نشان داده است که انسان های اولیه ای که ۱۵ تا ۱۶ هزار سال قبل در آنجا می زیسته ­اند نیاز غذایی خود را ازطریق زراعت به دست می آورده اند  و گیاهان  عمده مورد کشت آن­ها گندم و جو یا احتمالاً اجداد شناخته شده این محصولات بوده است در سایر جوامع انسانی اولیه نظیر چین برنج، در آفریقا سورگوم و در تمدن های دنیای جدید مثل مکزیک ذرت مهمترین غله محسوب می شده است (۹).

اهمیت غلات در تغذیه انسان

مقدار غله ای که در جیره غذایی انسان مورد استفاده قرار می گیرد به روشنی می تواند ما را نسبت به اهمیت غیر قابل انکار آن ها آگاه کند . در بسیاری از کشورهای آفریقایی و نیز آسیایی بیش از ۸۰ در صد جیره غذایی  به طور مستقیم از غلات تامین می شود، سهم غلات در جیره غذایی مردم اروپای مرکزی و غربی بین ۴۵ تا ۵۵ در صد و ایالات متحده آمریکا تقریباًً۲۰ تا۳۰ در صد است. به طوری که نزدیک به ۷۰ درصد سطح زیر کشت یک میلیارد هکتاری جهان را غلات اشغال می کنند و در درجه اول نزدیک به نیمی از کل نیازهای غذایی انسان، به ویژه آسیا مستقیماً از غلات تامین می شود، در تولید سایر فرآورده های غذای دامی مانند گوشت، تخم مرغ، شیر و غیره، غلات در مقایسه با دیگر محصولات زراعی سهم فوق العاده بزرگی دارند (۳۶). گیاهان به صورت مستقیم یا غیر مستقیم، تقریباً کل غذای مورد نیاز بشر را تأمین می­کنند. از ۳۵۰هزار گونه­ی گیاهی موجود بر روی زمین، تنها ۱۵۰ گونه­ی آن به عنوان گونه های غذایی مورد استفاده قرار می­گیرند، که از این تعداد فقط ۱۵ گونه در سطح تجاری تولید و بخش عمده­ی عرضه­ی غذا در بازار جهانی را تشکیل می­دهند که بیش از نیمی از این ۱۵ گونه را غلات تشکیل می­دهند. بنابراین، غلات حایل بین بشر و گرسنگی هستند. مشارکت گندم در تأمین پروتئین مورد نیاز بشر برابر مجموع مشارکت پروتئین ناشی از گوشت، شیر و تخم مرغ است. به نظر نمی­رسد غلات در آینده جایگزینی داشته باشند. برای اینکه گیاهی بتواند تأمین کننده­ی بخش عمده­ی غلات جمعیت کره­ی زمین باشد، بایسته است که ویژگی هایی همچون توانایی تولید زیاد در واحد سطح، حمل و نقل آسان، و پذیرش به گونه­ی شایسته­ای وجود دارد. بنابراین، به نظر می­رسد بیشترین بخش غدای جمعیت در حال افزایش کره­ی زمین می­بایست از غلات تأمین شود و حتی در آینده بر اهمیت آنها افزوده هم خواهد شد (۳).

هم اکنون مصرف غلات به طور تقریب بر اساس سرانه مصرف در سال بالغ بر ۳۷۰-۳۹۰ کیلوگرم است یعنی یک کیلوگرم به ازای هر فرد در روز و مصرف مستقیم روزانه انسان حدود ۲/۳ این مقدار است. مصرف سالانه غلات در هندوستان ۱۷۰ کیلوگرم بر آورد شده است که عمدتاً به صورت غیر مستقیم در تغذیه دام مصرف و پس از تبدیل به پروتئین حیوانی توسط انسان مصرف می گردد (۲).

 

فهرست مطالب بررسی اثرات تنش خشکی بر آناتومی ریشک

فصل اول : مقدمه و کلیات

۱-۱- تاریخچه غلات.. ۲

۱-۲- اهمیت غلات در تغذیه انسان.. ۳

۱-۳- اهمیت اقتصادی.. ۴

۱-۴-گندم.. ۴

۱-۵- مشخصات گیاه شناسی.. ۵

۱-۵-۱- ریشه.. ۵

۱-۵-۲- ساقه.. ۵

۱-۵-۳- برگ.. ۶

۱-۵-۴- گل آذین.. ۶

۱-۶- جو.. ۷

۱-۶-۱- ریشه جو.. ۷

۱-۶-۲- ساقه جو.. ۶

۱-۶-۳- برگ جو.. ۷

۱-۶-۴- گل آذین جو.. ۷

۱-۷-  ریشک.. ۷

۱-۸- گلوم.. ۹

۱-۹- آب و اهمیت آن.. ۹

۱-۱۰- نقش آب در گیاهان.. ۹

۱-۱۱- تنش خشکی.. ۱۰

۱-۱۲- آناتومی.. ۱۰

۱-۱۳- اپیدرم.. ۱۱

فصل دوم: مروری بر پژوهش های انجام شده

۲-۱- اثرات تنش خشکی بر  ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک    ۱۴

۲-۱-۱-  اثر تنش خشکی بر روزنه ها.. ۱۴

۲-۱-۲- اثر تنش خشکی بر فتوسنتز.. ۱۵

۲-۱-۳- اثر تنش خشکی بر خصوصیات آناتومیکی.. ۱۵

۲-۱-۴- اثر تنش خشکی بر عملکرد گیاهان زراعی.. ۱۶

۲-۱-۵-  اثر تنش خشکی بر عملکرد بیولوژیکی.. ۱۸

فصل سوم: مواد و روش ها

۳-۱-  مشخصات موقعیت جغرافیایی و زمان  اجرای آزمایش    ۲۱

۳-۲- خاک محل  آزمایش.. ۲۱

۳-۳- طرح مورد آزمایش.. ۲۱

۳-۴- مدل طرح آزمایشی.. ۲۱

۳-۵- آماده سازی بذور.. ۲۱

۳-۶- عملیات تهیه زمین ، کاشت.. ۲۲

۳-۷- عملیات داشت و برداشت.. ۲۲

۳-۸- اندازه گیری صفات آناتومیک گندم و جو.. ۲۳

۳-۹- اندازه گیری مساحت سلول های اپیدرمی و بالیفورمی    ۲۳

۳-۱۰-  اندازه گیری عملکرد و اجزای عملکرد.. ۲۳

فصل چهارم: نتایج و بحث

۴-۱- صفات آناتومیکی گندم.. ۳۱

۴-۱-۱- تعداد روزنه.. ۳۱

۴-۱-۲- تعداد ردیف روزنه.. ۳۲

۴-۱-۳- تعداد کرک.. ۳۳

۴-۱-۴- طول سلول اپیدرمی.. ۳۸

۴-۱-۵- مساحت سلولهای اپیدرمی.. ۳۸

۴-۱-۶- طول سلول بالیفورمی.. ۴۶

۴-۱-۷- مساحت سلول بالیفورمی.. ۴۷

۴-۲- عملکرد و اجزای عملکرد گندم.. ۵۳

۴-۲-۱- تعداد سنبله در بوته.. ۵۳

۴-۲-۲-  تعداد دانه در بوته.. ۵۴

۴-۲-۳- وزن سنبله در بوته.. ۵۶

۴-۲-۴-  عملکرد دانه در بوته.. ۵۷

۴-۳- صفات آناتومیکی جو.. ۷۲

۴-۳-۱-  تعداد روزنه.. ۷۲

۴-۳-۲- تعداد ردیف روزنه.. ۷۲

۴-۳-۳- تعداد کرک.. ۷۳

۴-۳-۴- طول سلول اپیدرمی.. ۷۸

۴-۳-۵-  مساحت سلول اپیدرمی.. ۷۸

۴-۳-۶- طول سلول بالیفورمی.. ۷۹

۴-۳-۷-  مساحت سلول بالیفورمی.. ۷۹

۴-۴-  عملکرد و اجزای عملکرد جو.. ۸۱

۴-۴-۱- تعداد سنبله در بوته.. ۸۱

۴-۴-۲- تعداد دانه در بوته.. ۸۱

۴-۴-۳-  وزن سنبله در بوته.. ۸۳

۴-۴-۴- عملکرد دانه در بوته.. ۸۵

پیشنهادات.. ۹۵

فصل پنجم: منابع

منابع.. ۹۵

 

 

| آموزش زبان انگلیسی | اپلیکیشن | بانک اطلاعات | برنامه نویسی و طراحی وب سایت | قالب و افزونه | پایان نامه دکترا | تاریخ | تربیت بدنی | جغرافیا | حسابداری | حقوق | رشته های پزشکی | پزشکی | روانشناسی | زبان و ادبیات فارسی | علوم تربیتی | فقه و مبانی حقوق اسلامی | کشاورزی | کلام تطبیقی | مدیریت | پایان نامه کارشناسی | پایان نامه کارشناسی ارشد | تربیت بدنی | علوم انسانی | اقتصاد | تاریخ | باستان شناسی | جغرافیا | حقوق | رشته حسابداری | روانشناسی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی | علوم اجتماعی | علوم تربیتی | علوم سیاسی | فقه و حقوق اسلامی | کتابداری و اطلاع رسانی | مدیریت | علوم پایه | زمین شناسی | زیست شناسی | شیمی | فنی و مهندسی | برق | صنایع غذایی | عمران | کامپیوتر و فناوری اطلاعات | کشاورزی | هنر و معماری | معماری | پروژه آموزشی | تحقیق و جزوات آموزشی | ترجمه مقالات ISI | طرح توجیهی | کتاب | گزارش کارآموزی | نرم افزار |

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0