استاندارد ميوه ی زردآلو و آئين كار نگهداری درسردخانه : دانلود رایگان تحقیق رشته صنایع غذایی

استاندارد ميوه ی زردآلو و آئين كار نگهداری درسردخانه : دانلود رایگان تحقیق رشته صنایع غذایی

تحقیق رشته صنایع غذایی با فرمت WORD و در ۱۰ صفحه با موضوع استاندارد ميوه ی زردآلو و آئين كار نگهداری درسردخانه نگارش شده است. در ادامه قسمت هایی از این تحقیق ارزشمند آمده است:

استاندارد ميوه ی زردآلو و آئين كار نگهداری درسردخانه

فهرست مطالب

پيش گفتار

مقدمه

۱- هدف ودامنه كاربرد

۲- مراجع الزامي

۳- اصطلاحات وتعاريف

۴- شرايط برداشت محصول

۵- سردكردن پس ازبرداشت

۶- ترابري

۷- سورت وبسته بندي ميوه زردآلو

۸- نگهداري درسردخانه

۹- عمليات پس ازخاتمه نگهداري درسردخانه

۱۰- ضدعفوني اتاقهاي سردخانه ووسايل بسته بندي

 

پيش گفتار

استاندارد ميوه ی زردآلو و نگهداري درسردخانه (از مرحله برداشت تا نگهداري ) نخستين بار در سال ۱۳۵۶ تهيه شد.اين استاندارد براساس پيشنهادهاي رسيده و بررسي وتأييد كميسيون هاي مربوط براي اولين بار مورد تجديد نظر قرار گرفت ودرسيصد و هفتاد وپنجمين جلسه كميته ملي استاندارد خوراك وفرآورده هاي كشاورزي مورخ ۱۹/۰۹/۸۱تصويب شد.اينك اين استانداردبه استنادبنديك ماده ۳قانون اصلاح قوانين ومقررات مؤسسه استانداردوتحقيقات صنعتي ايران مصوب بهمن ماه ۱۳۷۱به عنوان استانداردملي ايران منتشرمي شود.

براي حفظ همگامي وهماهنگي باتحولات وپيشرفتهاي ملي وجهاني درزمينه صنايع ،علوم وخدمات،استانداردهاي ملي ايران درمواقع لزوم تجديدنظرخواهدشدوهرگونه پيشنهادي كه براي اصلاح وتكميل اين استانداردارائه شوددرتجديدنظربعدي موردتوجه قرارخواهدگرفت.بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ملي ايران بايدهمواره ازآخرين تجديدنظرآنهااستفاده كرد.

درتهيه و تجديد نظر استاندارد ميوه ی زردآلو سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجودونيازهاي جامعه،درحدامكان بين اين استانداردواستانداردهاي بين المللي واستانداردملي كشورهاي صنعتي وپيشرفته هماهنگي ايجادشود.

مقدمه

زردآلوكه نام علمي آنPrunus Armanica است ازگياهان تيره Rosaceae (تيره گلسرخيان)ازراسته

گيلاس مي باشد.درختي است تك پايه كه معمولا”درنيم كره شمالي مي رويد.

ميوه آن تقريبا”گردوگوشتي وبعضي ازانواع آن تقريبا”بيضي شكل ويانوك درازبوده وبواسطه شياري به دو قسمت مساوي تقسيم مي شود . از عمق اين شيارها نيز براي تعيين نوع يا واريته زردآلو استفاده مي نمايند.ميوه زردآلوازنظرعلمي ميوه شفت (ميوه آبداري است بادرون برچوبي ضخيم)كه هسته دروسط آن قراردارد.اين ميوه رقم واقسام زيادي دارد.

بطوركلي ارقام ديررس داراي بافت محكم وميوه هاي درشت تربوده كه براي نگهداري مناسب هستندولي ارقام زودرس داراي بافتي لطيف باميوه هاي ريزتركه قابليت نگهداري كمي دارند.

درخت زردآلو معمولا” در مناطق تقريبا” سرد و معتدل كاشته مي شود و درمقابل كم آبي شديدوگرماوبطوركلي شرايط نامساعدمقاومت چنداني ندارد.طعم ميوه آن شيرين وبسيارمطبوع وسرشارازويتامين هاوموادمعدني كمياب وسايرموادموردنيازبدن انسان است.دردرمان كم خوني مؤثرشناخته شده ومصرف ميوه تازه كمي نفخ مي آوردكه علاج نفخ حاصل ازآن خوردن هسته خودميوه مي باشد.زردآلوميوه اي است كه براي مدت طولاني قابل نگهداري نمي باشد.چنانچه قبل ازرسيدن كامل ازدرخت چيده شودوميوه سالم وعاري ازآسيب ديدگي فيزيكي يامكانيكي ياآفات وامراض باشدوهمچنين عمل سردكردن روي آن انجام گيردممكن است بتوان ۲تا۳هفته آنرانگهداري كرد.

 اصطلاحات وتعاريف :

دراين استاندارداصطلاحات يا واژه ها باتعاريف زيربكارمي رود.

نرمي سنج:دستگاه مخصوص نرمي سنج يابه اصطلاح انگشتهاي مكانيكي كه براي تعيين سختي بافت ميوه بكارمي رود.

آنتوسيانين ها : رنگدانه هاي محلول درآب هستند اكثر رنگهاي قرمز ، آبي و صورتي گلها وبرگها وميوه هامربوط به اين رنگدانه است .آنتوسيانين هادرمحلولهاي آبي ياعصاره گياهي دردماي اتاق به كندي تجزيه مي شوندسرعت تجزيه درگرماخيلي سريع است .

دمه نسبي : عبارت است ازنسبت فشاربخارآب محصول به فشاربخارآب اشباع دردرجه حرارت معين ضرب در۱۰۰

آمادگاه :  عبارت است ازفضاي مناسب وخنكي كه دماي آن بااستفاده ازتجهيزات مناسب درحدآسايش انسان (۲۱-۱۵ )درجه سلسيوس تنظيم يافته ودرآن اعمال مربوط به جوركردن ،درجه بندي ، بسته بندي وسايرفرآيندهاي مناسب بانوع موادخوراكي صورت مي گيرد.

درجه روز  : به تعدادساعات آفتابي پس ازشكوفه دادن تازمان برداشت گويند.

شرايط برداشت محصول:

عواملي كه بيشتراوقات درتعيين زمان برداشت محصول درنظرگرفته مي شوندعبارتنداز:

رنگ پوست ميوه :توسط رنگدانه هاي آنتوسيانين كه شدت آن دررقمهاي مختلف ميوه متفاوت است مشخص مي شود و بستگي به مدت زماني دارد كه رقمهاي مختلف زير نور آفتاب قرارميگيرد.ياازطريق دستگاه اسپكتروفتومتري ازطريق اندازه گيري مقداررنگدانه مي توان كيفيت خوراكي ميوه راتعيين كرد.

بافت ميوه : بالمس كردن ميوه ويابوسيله دستگاه فنري پنترومترمي توان سختي گوشت ميوه راتشخيص داد.

سردكردن پس ازبرداشت :

سردكردن محصول پس ازبرداشت مانع ازرشدوتكثيرميكروارگانيسم هاشده وباعث كندي انجام واكنشهاي بيوشيميايي مي شوددرنتيجه عمرماندگاري مطلوب محصول افزايش مي يابدبرحسب نوع محصول روشهاي متعددي بمنظورسردكردن محصول ميتوان بكارگرفت امروزه استفاده ازجريان هواي سرد و يا آب سردبه شكل وسيعي مورداستفاده مي باشد.البته ازيخ خردشده بمنظورسردنمودن محصول تارسيدن به مقصد نيز استفاده مي كنند در صورت استفاده ازكاميون، سردكردن بصورت مكانيكي و يا با استفاده از ازت مايع انجام مي گيرد و حتي ممكن است ازدي اكسيدكربـــن بصورت مايع استفاده شود.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0