طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی : پاياننامه كارشناسي ارشد رشته معماری گرایش طراحی صنعتی
طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی : پاياننامه كارشناسي ارشد رشته معماری گرایش طراحی صنعتی
معماری یکی از هنرهای بسیار فاخر ایران زمین میباشد که ریشه در فرهنگ و مدنیت هزاران ساله ما دارد . هنری که امروزه با تلفیق علوم مهندسی به یک رشته بسیار جذاب دانشگاهی در کشورمان تبدیل شده و بدلیل همین ریشه فرهنگی از رشته های بسیار پرطرفدار دانشگاهی میباشد. در ادامه به سری جدیدی از پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته معماری میپردازیم . پایان نامه حاضر با عنوان ” طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی در گرایش طراحی صنعتی با فرمت قابل ویرایش WORD به شما دانشجویان و کاربران گرامی معرفی می گردد.
چکیده پایان نامه طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی :
در این پژوهش با بررسی فرآیند چیدن ،جابه جایی و بسته بنـدی توت فرنگـی به ارائه راه کاری درست برای ارائه محصولی با کیفیت بهتر و قابلیت ماندگاری بالا برای مصرف کننده ارائه شده و با بررسی روش های موجود اقدامات لازم در جهت عرضه محصول به صورت مناسب و در خور توجه مصرف کننده با توجه به جنبه های عملکردی و استتیکی بسته پرداخته و مواد مناسب طراحی سبز برای استفاده پیشنهاد می گردد.
طرح این پژوهش طراحی پروسه چیدن میوه توت فرگی از سر مزرعه کشاورزی و بسته بندی هم زمان آن است از نحوه چیدن و جلوگیری از خستگی کشاورز تا چیدن میوه با کیفیت و جایگزینی برای سطل های موجود که هم اکنون در مزارع استفاده می شود با قابلیت جلوگیری از فشار زیاد ، له شدن ، ضربه زدن،واعمال فشار میکانیکی به میوه بر اساس جابه جایی در طول مزرعه، جلوگیری از له شدن بوته ها، و قابلیت حمل به صورت کلی از مزرعه تا استفاده مصرف کننده با حداقل تماس و جابه جایی و انجام سورتینگ و درجه بندی میوه لوکس،میوه مصرف خانوار، میوه مصرف کارخانه می باشد. که با رعایت پروسه موجود میتوان شاهد محصولی با کیفیت دلخواه مصرف کننده بود که دارای ماندگاری بالاتر و از طعم و رنگ مناسبی برخوردار است.
اهمیت مضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن:
برطبق برآوردهای انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی، تلفات توتفرنگی از زمان برداشت تا زمان ارایه به بازار در حدود (%۳۵-%۴۰ ) درصد تولید کل این محصول در کشور میباشد که رقم بالایی بوده و بازگو کننده ضرورت ایجاد تغییرات بنیادی در عملیات برداشت و پس از برداشت این محصول در کشور است.
در این پژوهش با بررسی فرآیند چیدن ،جابه جایی و بسته بندی توت فرنگی به ارائه راه کاری درست برای ارائه توت فرنگی با کیفیت بهتر و قابلیت ماندگاری بیشتر برای مصرف کننده ارائه شده و با بررسی روش های موجود اقدامات لازم در جهت عرضه محصول به صورت مناسب و در خور توجه مصرف کننده به جنبه های عملکردی و استتیکی بسته پرداخته و مواد مناسب طراحی پایدار برای استفاده پیشنهاد می گردد.طرح این پژوهش طراحی پروسه چیدن و بسته بنـدی توت فرنگـی میباشد با در نظر گرفتن اکثر جوانب و معایب موجود. طراحی فرآیند و وسیله هایی که موجبات ماندگاری میوه توت فرنگی را فراهم می کند و محصول را با ماندگاری بالاتر و کیفیت مناسب جهت استفاده مصرف کننده ارائه می کند.
فهرست مطالب پایان نامه طراحی پروسه چیـدن و بسته بنـدی توت فرنگـی :
فصل اول :کلیات طرح:
بیان مسئله:…………..۱
۱-۲ هدف های تحقیق: ……………۲
۱-۳ اهمیت مضوع تحقیق و انگیزش انتخاب آن: ………….۲
۱-۴ سوالات و فرضیه های تحقیق: …………۳
مدل تحقـیـق: ………..۴
پیشیـنه تحقیـق: ………….۵
محدودیـتها و مشکلات تحقیـق: ……..۵
فصل دوم: مطالعات نظری
مقـدمـه : ……………۶
۲-۱ تاریخچه: …………..۷
۲-۲ کردستـان به عنوان قطب تولید تـوت فرنگی در ایـران: ………..۹
۲- ۳ اشتغال زایی : ……….۱۰
۲-۴ تاریخچه بسته بنـدی توت فرنگـی : ………..۱۱
۲-۵ رویکرد طراحی در ارتباط با محصول: ……..۱۲
۲-۵-۱ در اين زمينه ۷ اصل بسته بندي هاي پايدار: ……………۱۳
۲-۵-۲ اخلاق محیط زیستی و توسعه پایدار: …………….۱۴
۲-۶ کشت توت فرنگی، جلوه ای از کشاورزی پایـدار: …………..۱۵
۲-۷ بازار محصول: ………..۱۵
فصل سوم: روش شناسی تحقیق (متدولوژی)
مقدمه: ………….۱۸
۳- ۱ روش تحقیق: …………۱۸
۳-۲ تاریخچه فراوانی محصول در کردستان: ………۱۸
۳-۳ بررسی پروسه چیدن توت فرنگی در وضعیت موجود: ………۱۹
۳-۴ باید هایی که هنگام چیدن باید رعایت گردد: …۲۱
۳-۵ ويژگيهاي توت فرنگي:…………۲۲
۳-۶- ويژگيهای توت فرنگی استاندارد و سالم: ……….۲۳
۳-۷- درجه بندي: ……….۲۳
۳-۸- بسته بندي : …………..۲۴
۳-۹- نشانه گذاري: …………۲۵
۳-۱۰-هنگام برداشت توت فرنگي بايد نكات زير رعايت شود : ……۲۶
۳-۱۱-شرايط برداشت توت فرنگی: …………….۲۷
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق
مقدمه: ………….۳۰
۱-۴ توسعه وتدابیر در طراحی محصول بر پایه ی تفکر طراحی پایدار: ……۳۰
۴-۲ تکنولوژی هـای موجود: ………..۳۴
۴-۳ مکانیزاسیون برداشت: ……….۳۷
۴-۴ مکانیزاسیون پس از برداشت: ……….۳۸
۴-۵ نمونه بسته بندی های موجود: ……………۳۹
۴-۶ ارگونومی: ………….۴۰
۴-۶-۱ وضعیت نامناسب بدن حین انجام کار: ………….۴۰
۴-۶-۲ حمل دستي بار: ……………۴۲
۴-۶-۳ بررسي روشهاي حمل دستي كالا : …………..۴۵
۴-۷ چرخه محصول: …………..۴۷
۴-۸ مکانیزاسیون پس از برداشت: …………….۴۷
۴-۸-۱پیش خنک کاری: …………۴۷
۴-۸-۲ سورتینگ: ………..۴۸
۴-۸-۳ انبار و سردخانه: …………۴۸
۴-۸-۴ تیمارهای بعد از برداشت: …………..۴۹
۴-۸-۵ بستـهبندی: ……………….۵۰
۴-۸-۶ حمل و نقل: ………….۵۰
۴-۸-۷ اقتصـاد: ……………۵۱
۴-۹ چرخه بازار: ……………..۵۲
۴-۱۰ جایگاه محصول توت فرنگی در جهان و ایران: ……….۵۲
۴-۱۰-۱ سطح زیر کشت و میزان تولید: ………..۵۳
۴-۱۰-۲واردات محصول: ………………۵۴
۴-۱۰-۳ صادرات محصول: …………..۵۵
۴-۱۱ توجیه فنی و اقتصادی: ……………….۵۶
۴-۱۲ مطا لعا ت بازار: ……………۵۶
۴-۱۳ توجیه پـذیری فنی : ……………..۵۷
۴-۱۴ تجزیه و تحلیل مالی: ……………۵۸
۴-۱۵ بسته بندي: …………………۵۹
۴-۱۵-۱انتخاب مواد: ……………۶۲
۴-۱۵-۱-۱ پلاستیک ها: ……………..۶۳
۴-۱۵-۱-۲ کاغذ و مقوا: …………..۶۴
۴-۱۵-۱-۳ کارتن: ………………..۶۶
۴-۱۵-۱-۴ بررسی قیمت: …………۶۸
نتیجه گیری: …………………….۶۹
فصل پنجم: ایده و طرح و نتیجه گیری
۵- ۱ انتخاب طرح مناسب: …………..۹۲
۲-۵طراحی پرسنا: …………….۹۴
۵-۳ طرح های برگزیده: ……………..۱۰۰
۵-۴ انتخاب برند مناسب برای محصول: ………………۱۰۸
۵-۵ انتخاب برند اصلی: ………………..۱۰۹
نتیجه گیری: ……………….۱۲۲
پیشنهادات و راه کار ها: ………………….۱۲۳
منابع و ماخذ: …………….. ۱۲۴
چکیده انگلیسی : …………… ۱۲۷
فهرست جدول ها:
جدول شماره۳-۱(فرمول درصد آفت زدگی میوه توت فرنگی-روش آزمون) …………………۲۵
جدول شماره۴-۱(توسعه و تدابیر در طراحی محصول) ……………………۳۰
جدول شماره۴-۲(حدود مجاز توصیه شده در خصوص نيروی كشيدن و هل دادن بار در راستاي افقي ) ……………..۴۳
جدول شماره۴-۳(حدود مجاز توصیه شده در خصوص نيروی كشيدن و هل دادن بار در راستاي عمودی ) ……………۴۴
جدول شماره۴-۴(سطح زیر کشت و میزان تولید توت فرنگی در نه کشور عمده تولید کننده جهان) ………۵۴
جدول شماره۴-۵(کشورهای عمده وارد کننده توت فرنگی) ……………….۵۴
جدول شماره۴-۶ (ارزش صادرات محصول توت فرنگی) ……………….۵۵
جدول شماره۴-۷(واردات توت فرنگی) ……………۵۶
جدول شماره۴-۸(سهم محصول از واردات) ………………۵۷
جدول شماره۴-۹(مقایسه قیمت ) …………………۵۹
فهرست نمودارها:
نمودار شماره۲-۱(پایداری) ………….. ۱۲
نمودار شماره۲-۲(چرخه محصول پایدار) ………….۱۳
نمودار شماره۴-۱(مکانیزاسیون برداشت) ………………۳۷
نـمـودار شمـاره۴-۲(مکانیزاسیـون پـس از برداشـت) ……………….۳۸
فهرست شکل ها:
شکل ۱-۲(محصول پایدار) …………..۱۴
شکل۲-۲(محصول ارگانیک) ………………….۱۷
شکل ۳-۱(بررسی پروسه چیدن و بسته بنـدی توت فرنگـی ) ……………۱۹
شکل ۳-۲(بررسی پروسه چیدن و بسته بنـدی توت فرنگـی -نمونه تصادفی) …………….۲۰
شکل ۴-۱( بررسی پروسه چیدن همراه با مکان جغرافیایی کاشت محصول) …………..۳۱
شکل ۴-۲( بررسی پروسه چیدن و بسته بنـدی توت فرنگـی در کشور های توسعه یافته) …………۳۲
شکل ۴-۳( بررسی پروسه چیدن و بسته بنـدی توت فرنگـی در کشور های توسعه یافته ) ……….۳۳
شکل ۴-۴( ماشین برداشت مکانیزیسیون توت فرنگی) …………….۳۴
شکل ۴-۵( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ……………۳۵
شکل ۴-۶( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) …………۳۶
شکل ۴-۷( بررسی اختراعات صورت گرفته در راستای چیدن و بسته بندی توت فرنگی) ………….۳۷
شکل۵-۱ (نمونه پروسه موجود) …………….۹۴
شکل۵-۲(نمونه بسته بندی های موجود) ………………۹۵
شکل۵-۳(طراحی پرسنا برای مصرف لوکس) ………..۹۶
شکل۵-۴(طراحی پرسنا برای مصرف خانوار) ………….۹۷
شکل۵-۵(طراحی پرسنا برای مصرف کارخانه) ………………..۹۸
شکل۵-۶(طراحی محصول برای مصرف لوکس) ………………..۹۹
شکل۵-۷(طراحی سطل چیدن توت فرنگی با قابلیت سورتینگ) …………..۱۰۱
شکل۵-۸(طراحی جعبه و استراکچر) ………………۱۰۳
شکل۵-۹(طراحی پالت قرار گیری توت فرنگی) …………….۱۰۴
شکل۵-۱۰(طراحی جعبه های محصول) ………………۱۰۵
شکل۵-۱۱(طراحی پالت های یک کیلویی توت فرنگی) …………….۱۰۶
شکل۵-۱۲(طراحی جعبه پانصد گرمی خانوار) ……………….۱۱۱
شکل۵-۱۳(طراحی جعبه حاوی توت فرنگی با قابلیت نگهداری میوه) ……………..۱۱۲
شکل۵-۱۴(طراحی و چیدمان جعبه های توت فرنگی) ………………….۱۱۳
شکل۵-۱۵(جعبه با قابلیت نفوذ پذیری هوا و ماندگاری) ……………..۱۱۴
شکل۵-۱۶(توت چین جهت چیدن توت با کاسبرگ) …………….۱۱۴
شکل۵-۱۷(زیر جعبه) ………………۱۱۴
شکل۵-۱۸(صندلی کارگر توت چین) …………۱۱۴
فهرست طرح ها:
طرح۵-۱(چیدمان داخل بسته) …………….۷۰
طرح۵-۲(بسته تبلیغاتی) ……………۷۱
طرح۵-۳(استراکچر حمل کارتن) ……………۷۲
طرح۵-۴(پالت های جمع کننده محصول) …………..۷۳
طرح۵-۵(قرارگیری پالت های حاوی جمع آوری توت و چیدمان میوه) …………….۷۴
طرح۵-۶(چیدمان میوه داخل بسته بندی های تک) ……….۷۵
طرح۵-۷(چیدمان میوه لوکس) ………..۷۶
طرح۵-۸(چیدن توت فرنگی با ماشین) ………….۷۷
طرح۵-۹(طبقه بندی ظروف حاوی میوه و چیدمان بروی هم) ……………..۷۸
طرح۵-۱۰ (سورتینگ توت براساس۳ نوع تنوع محصول) ……….۷۹
طرح۵-۱۱(مکانیزم چیدن و بسته بندی با بسته های مقوایی)………….۸۰
طرح۵-۱۲(مراحل چیدن و جابه جایی بسته) ………….۸۱
طرح۵-۱۳(جداسازی میوه از بدو چیدن در زمین) ………۸۲
طرح۵-۱۴(انواع جعبه های چیدن میوه) …………..۸۳
طرح۵-۱۵(انواع بسته های شبیه و نظیر) ………..۸۴
طرح۵-۱۶(جعبه با قابلیت چیدمان و سورتینگ میوه ) ………….۸۵
طرح۵-۱۷(جعبه) …………….۸۶
طرح۵-۱۸(میوه چین با کاسبرگ) ……………….۸۷
طرح۵-۱۹(نشستن و چیدن) ……………۸۸
طرح۵-۲۰(توت چین) ………………۸۹
طرح۵-۲۱(ارازی کشت توت فرنگی) …………………۹۰
طرح۵-۲۲(وسیله ی با قابلیت چیدن دسته جمعی توت فرنگی) ……………….۹۱
طرح۵-۲۳(طراحی پرسنا برای مصرف لوکس) ………..۱۰۰
طرح۵-۲۴(برند اصلی محصول) ……………….۱۰۸
طرح۵-۲۵(طراحی برند محصول) …………….۱۰۹
طرح۵-۲۶(طراحی ماشین چیدن توت فرنگی تک نفره) ……………..۱۱۰
فهرست نقشه ها:
نقشه ۵-۱(طراحی استراکچر جعبه با قابلیت نگهداری کارتن) …………..۱۰۲
نقشه ۵-۲(طرح کسترده پالت های حاوی محصول) ……………۱۰۷
نقشه ۵-۳(چیدمان اجرایی کارتن های بسته) ………..۱۱۵
نقشه ۵-۴ (نقشه اجرایی جعبه) ……………۱۱۶
نقشه ۵-۵(نقشه اجرایی توت چین) ……………۱۱۸
نقشه ۵-۶(نقشه اجرایی صندلی کارگر توت چین) ……………۱۲۱

دیدگاهی بنویسید