تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود : پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات
پایان نامه
دانلود پایان نامه
دانلود پایان نامه روانشناسی
قالب پایان نامه
دانلود پایان نامه های خارجی
دانلود پایان نامه رایگان
ایران داک
دانلود رایگان پایان نامه
دانلود رایگان مقاله
دانلود پایان نامه تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود
دانلود پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات
مقاله
گزارش کارآموزی
تحقیق
جزوات آموزشی
دانلود پایان نامه دکترا
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد
دانلود پایان نامه کارشناسی
پرسش نامه
پاورپوینت
کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد.مسترداک در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان” تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود ” با گرایش زراعت و اصلاح نباتات و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.
Affiliates , Affiliate , Affiliates Program , Affiliates Markting , Affiliates Manager , Affiliates Link , Affiliates and Subsidiaries , Affiliate Marketing Websites , Partners , Partner , Partner Affiliate , Partner Ship , Partners Login , Partners Group , Best Affiliates , Best Partners , Best Affiliates Program , Best Partners Program
چکیده تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود:
مطالعه تأثیر شدتهای مختلف نور بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مرفولوژیکی نخود همانندسایرگیاهان زراعی، ازاهمیت فراوانی برخوردار است. از این رو، به منظور بررسی اثرسایه اندازی بر رشدرویشی وزایشی نخود و همچنین اثر شدتهای مختلف نور برعملکرد واجزای عملکرد، آزمایشی در سال زراعی ۹۲-۱۳۹۱ درمزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل سایه اندازی درمراحل مختلف رشد (مرحله رویشی، مرحله زایشی وکل دوره) و شدت سایه اندازی (شاهد، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد سایهاندازی) بود.
نتایج نشان داد که شدت سایهاندازی در مراحل رشد مختلف، تأثیر معنیداری بر عملکرد و اجزای آن، کلروفیل، تسهیم مواد، سطح برگ و انتقال مجدد مواد فتوسنتزی داشت و تیمارها از نظر این صفات دارای اختلاف معنی داری بودند. سایه اندازی بترتیب در کل دوره رشد، مرحله زایشی و مرحله رویشی دارای بیشترین تأثیر بر عملکرد دانه، وزن صد دانه، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت بود. افت عملکرد ماده خشک کل در شدتهای نور ۷۵، ۵۰، ۲۵ و سایه کامل در کل دوره رشد بترتیب ۰/۸۷، ۳/۷۳، ۱/۵۳ و۳/۹۲ درصد نسبت به نور کامل بود. این مقادیر برای عملکرد دانه بترتیب۲/۹۵، ۸/۸۰، ۹/۵۹ و ۱۰۰ درصد نسبت به نور کامل بودند.
مقدمه
امروزه با توجه به نیازمندیهای رو به رشد جمعیت در حال گسترش، افزایش تولید در واحد سطح و پایداری تولید محصولات غذایی یکی از دغدغه های اساسی در جوامع بشری میباشد. حبوبات یکی از مهمترین منابع پروتئینی در رژیم غذایی بسیاری از مردم کشورهای در حال توسعه میباشد. در ایران از دیرباز تاکنون همواره حبوبات پس از غلات به عنوان دومین منبع مهم غذایی مردم مطرح بوده است (باقری و همکاران، ۱۳۷۶). حبوبات به علت دارا بودن ۳۲-۱۸ درصد پروتئین، ۶۵-۵۳ درصد کربوهیدرات و میزان قابل توجهی کلسیم و آهن در تأمین نیازهای تغذیهای انسان اهمیت دارند (مجنون حسینی، ۱۳۷۲). نقش مهم پروتئين در رژيم غذايي بشر و تلاش متخصصان تغذيه در تأمين منابع پروتئينی و تركيب نمودن آن با ساير منابع غذايي در جهت تأمين نيازهاي غذايي، موجب شده كه توجه ويژهي آنان به حبوبات معطوف گردد (باقری و همکاران، ۱۳۸۰).
رشد گیاه در بر گیرنده مجموعهای از فرایندهای بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی است که این فرایندها اثرات متقابل با یکدیگر برقرار نموده و تحت تأثیر عوامل محیطی مختلف از جمله نور قرار میگیرد (قاسمی گلعذانی و همکاران، ۱۳۷۶). نور یکی از منابع طبیعی مهم میباشد که با افزایش کارایی آن میتوان سطح تولید محصولات را افزایش داد (اوال[۱] و همکاران، ۲۰۰۶). انرژی حاصل از نور تأمین کننده رشد گیاهان است. در طبیعت گیاهان این نور را از خورشید دریافت میکنند. شدت نور بر فرایندهای داخلی گیاه تأثیر میگذارد برای مثال، پدیده های فتومورفوژنز وابسته به نور، معمولاً تحت تأثیر نورهای با شدت کم قرار میگیرند، ولی جهت انجام فتوسنتز مطلوب، نور با شدت زیاد لازم است ( امام و همکاران، ۲۰۰۵). بین شدت نور و شدت فتوسنتز یک رابطه مثبت وجود دارد و از نظر تئوری، فتوسنتز در هر شدت نوری هر چند ناچیز انجام میگیرد، ولی در عمل در شدتهای نور کم، تنفس بر فتوسنتز پیشی میگیرد (کافی و همکاران، ۲۰۰۰). نور از عوامل مهم و مؤثر بر فتوسنتز، رشد و عملکرد محصول میباشد (ژائو[۲] و همکاران، ۱۹۹۸). سایهاندازی محدودیتهایی را در بهرهوری بیولوژیکی گیاهان ایجاد میکند، هر چند که میزان محدودیت در گونه های مختلف و با توجه به تحمل آنها به سایه متفاوت است (وانگ[۳]، ۱۹۹۱).
از آنجایی که در سیستمهای مختلف زراعی از جمله کشت مخلوط، بیش از یک گونه در کنار یکدیگر رشد و نمو میکنند، بنابراین بررسی رفتارهای گیاهان در کنار یکدیگر میتواند از نظر زراعت بسیار مهم و ضروری باشد. همانند سایر گیاهان زراعی، مطالعه نحوه تأثیر ویژگیهای نور بر روی نخود که یک گیاه زراعی مهم در تناوب با غلات میباشد، از اهمیت فراوانی برخوردار است. در این پژوهش روند رشد و عملکرد نخود ILC482 در رژیمهای مختلف سایهاندازی مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است.
اهداف پایان نامه تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود:
مهمترین اهداف اجرای این پایاننامه عبارتند از:
- بررسی اثر سایهاندازی بر رشد رویشی و زایشی گیاه نخود
- بررسی اثر شدتهای مختلف سایه اندازی بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه نخود
- بررسی میزان سایه پسندی گیاه نخود
نتیجه گیری کلی
۱- به طور کلی سایهاندازی از طریق کاهش تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته و وزن صد دانه باعث کاهش عملکرد شد.
۲- بیشترین عملکرد دانه مربوط به تیمار بدون سایهاندازی در هر سه دوره رشد رویشی (۰/۲۶۳ گرم درمترمربع)، رشد زایشی (۰/۲۷۱ گرم در مترمربع) و کل دوره رشد (۰/۲۶۸ گرم در مترمربع) بود و کمترین مقدار عملکرد (صفر گرم در مترمربع) در ۱۰۰ درصد سایه اندازی در کل دوره رشد بدست آمد.
۳- نتایج حاصل از تجزیه واریانس نشان داد که سایهاندازی تأثیر معنیداری بر کلروفیل b، و کلروفیل کل (قبل از گلدهی و هنگام پر شدن دانه) میگذارد.
۴- مقایسه میانگینها نشان داد که قندهای محلول ساقه در زمان گلدهی و هنگامیکه سایهاندازی در دوره رشد رویشی انجام شد بیشترین مقدار را داشت. همچنین با افزایش شدت سایهاندازی مقدار قندهای محلول ساقه در زمان گلدهی و غلافدهی بطور معنیداری کاهش یافت.
۵- سایهاندازی بر انتقال مجدد مواد ذخیرهای تأثیر معنیداری گذاشت طوریکه افزایش شدت سایهاندازی، انتقال مجدد مواد ذخیره را بصورت معنی داری کاهش داد. دلیل آن را میتوان اینگونه بیان کرد که سایهاندازی به سبب کاهش رشد و در نتیجه کم شدن تقاضای مخزن فیزیولوژیک برای مواد پرورده باعث کاهش انتقال مجدد مواد ذخیرهای میگردد.
فهرست مطالب تأثیر شدت نور بر مراحل رشد رویشی و زایشی نخود:
فصل اول: مقدمه
۱-۱- مقدمه ۲
۱-۲- اهداف پایان نامه ۳
فصل دوم: کلیات و بررسی منابع
۲-۱- نخود ۵
۲-۱-۱- اهميت نخود ۵
۲-۱-۲- منشأ نخود ۵
۲-۱-۳- سطح زیر کشت، ميزان توليد و عملكرد نخود ۶
۲-۱-۴- اهميت غذايي نخود ۶
۲-۱-۵- خصوصیات گیاهشناسی نخود ۷
۲-۱-۶- ژنتیک نخود ۷
۲-۲- نور ۸
۲-۲-۱- واحد های شدت نور ۸
۲-۳- تنش نوری ۹
۲-۳-۱- تنش نوری در گیاهان ۱۰
۲-۳-۲- مکانیسمهای مقاومت به تنش نوری در گیاهان ۱۱
۲-۴- تأثیر سایهاندازی روي رشد و نمو گیاهان زراعی ۱۲
۲-۵- تأثیر سایهاندازی بر عملکرد و اجزای آن ۱۲
۲-۶- تأثیر سایهاندازی بر صفات فیزیولوژیک ۱۴
۲-۶-۱- فتوسنتز ۱۴
۲-۶-۲- کربوهیدراتها و پرشدن دانه ۱۵
۲-۶-۳- ترکیبات ذخیرهای موقت و انتقال مجدد ۱۶
فصل سوم: مواد و روشها
۳-۱- موقعیت محل اجرای آزمایش ۱۹
۳-۲- خصوصيات طرح آزمايشی و عمليات زراعي ۱۹
۳-۳- مراحل اجرای آزمایش ۲۰
۳-۳-۱- آماده سازی زمین ۲۰
۳-۳-۲- کاشت ۲۰
۳-۳-۳- اعمال سایهاندازی ۲۰
۳-۳-۴- کنترل علف های هرز و آفات ۲۱
۳-۳-۵- انجام نمونهبرداریها ۲۱
۳-۳-۶- برداشت ۲۱
۳-۴- صفات مورد مطالعه ۲۱
۳-۵- اندازهگیری عملکرد و اجزاء آن و برخی صفات مورفولوژیک ۲۲
۳-۵-۱- عملکرد دانه ۲۲
۳-۵-۲- عملکرد زیست توده ۲۲
۳-۵-۳- شاخص برداشت ۲۲
۳-۵-۴- تعداد غلاف در بوته ۲۲
۳-۵-۵- تعداد دانه در غلاف ۲۲
۳-۵-۶- تعداد دانه در بوته ۲۲
۳-۵-۷- وزن صد دانه ۲۳
۳-۵-۸- عملکرد کاه ۲۳
۳-۵-۹- ارتفاع بوته ۲۳
۳-۶- اندازه گیری صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی ۲۳
۳-۶-۱- اندازه گیری محتوی کلروفیل ۲۳
۳-۶-۲- سطح برگ ۲۴
۳-۶-۳- اندازه گیری قدرت ذخیره سازی و انتقال مجدد کربوهیدراتها ۲۴
۳-۶-۳-۱- روش وزنی ۲۴
۳-۶-۳-۱-۱- قدرت ذخیرهسازی و انتقال مجدد ۲۴
۳-۶-۳-۱-۲- کارایی انتقال مجدد ۲۴
۳-۶-۳-۱-۳- سهم انتقال مجدد و فتوسنتز دانه در شکلگیری عملکرد ۲۵
۳-۶-۳-۲- اندازه گیری کربوهیدراتهای محلول ساقه و برگ ۲۵
۳-۷- تجزیه و تحلیل آماری ۲۶
فصل چهارم: نتایج و بحث
۴-۱- بررسی خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی مرتبط با عملکرد دانه تحت شرایط سایه اندازی……. ۲۸
۴-۱-۱- عملکرد دانه و اجزای آن ۲۸
۴-۱-۲- غلظت کلروفیل ۳۴
۴-۱-۳- کربوهیدرات یا قندهای محلول ۳۸
۴-۱-۴- میزان انتقال مجدد مواد فتوسنتزی ۴۱
۴-۱-۵- کارایی انتقال مجدد ۴۳
۴-۱-۶- سهم انتقال مجدد در شکلگیری عملکرد دانه ۴۴
۴-۱-۷- سطح برگ ۴۸
۴-۱-۸- ماده خشک برگ ۴۹
۴-۱-۹- ارتفاع بوته ۴۹
۴-۱-۱۰- میزان کلروفیل (اسپد ۵۰
۴-۱-۱۱- تسهیم مواد ۵۳
نتیجهگیری کلی ۵۶
پیشنهادات ۵۷
منابع ۵۸
فهرست شکلها
۳-۱ نمودار استاندارد محتوی قندهای محلول ۲۶
فهرست جدولها
۲-۱- سطح زير كشت، توليد و عملکرد نخود در کل کشور و استان کرمانشاه در سال زراعي۹۰-۸۹ ۶
۳-۱- موقعيت جغرافيايي و آب هوايي محل اجراي آزمايش ۱۹
۳-۲- وضعیت آب هوايي محل اجراي آزمايش در سال زراعی ۹۲-۹۱ ۱۹
۳-۳- میزان نفوذ نور در زیر سایهانداز در طول دوره رشد گیاه نخود (میکرومول بر مترمربع بر ثانیه) با استفاده از دستگاه ساناسکن ۲۰
۴-۱- تجزیه واریانس اثر شدت سایهاندازی در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود رقم ILC482 29
۴-۲- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود ILC482 30
۴-۳- مقایسه میانگینهای اثر متقابل مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر عملکرد و اجزای عملکرد نخود ILC482.. 31
۴-۴- مقادیر عملکرد و اجزای عملکرد نخود ILC 482 نسبت به شرایط نور کامل (بدون سایه اندازی) به درصد.. ۳۲
۴-۵- تجزیه واریانس اثر سایه اندازی در مراحل مختلف رشد بر غلظت کلروفیل در نخود رقم ILC482 قبل از گلدهی و هنگام پر شدن دانه ۳۵
۴-۶- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر غلظت کلروفیل نخود ILC 482 قبل از گلدهی و هنگام پر شدن دانه (g/mLµ ۳۶
۴-۷- مقایسه میانگینهای اثر متقابل مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر غلظت کلروفیل نخود ILC 482 قبل از گلدهی و هنگام پر شدن دانه g/mLµ ۳۷
۴-۸- تجزیه واریانس اثر سایه اندازی در مراحل مختلف رشد بر قند های محلول برگ و ساقه نخود رقم ILC482 ۳۹
۴-۹- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر قندهای محلول برگ و ساقه نخود رقم ILC 482 ۴۰
۴-۱۰- تجزیه واریانس اثر سایه اندازی در مراحل مختلف رشد بر میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد نخود رقم ILC482 ۴۵
۴-۱۱- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد نخود رقم ILC 482 ۴۶
۴-۱۲- مقایسه میانگینهای اثرات اثر متقابل مرحله رشد و شدت سایه اندازی رشد بر میزان، کارایی و سهم انتقال مجدد نخود رقم ILC 482 47
۴-۱۳- تجزیه واریانس اثر سایهاندازی در مراحل مختلف رشد بر سطح برگ، ماده خشک برگ، ارتفاع و اسپد در نخود رقم ILC482 ۵۱
۴-۱۴- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر سطح برگ، ماده خشک برگ، ارتفاع و اسپد در نخود رقم ILC482 51
۴-۱۵- مقایسه میانگینهای اثر متقابل مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر سطح برگ، ماده خشک برگ، ارتفاع و اسپد در نخود ILC 482 ۵۲
۴-۱۶- تجزیه واریانس اثر سایه اندازی در مراحل مختلف رشد بر تسهیم مواد در نخود رقم ILC482…………….. 53
۴-۱۷- مقایسه میانگینهای اثرات ساده مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر تسهیم مواد در نخود ILC 482 (گرم) ۵۴
۴-۱۸- مقایسه میانگینهای اثر متقابل مرحله رشد و شدت سایه اندازی بر تسهیم مواد در نخود رقم ILC 482.. 55
| آموزش زبان انگلیسی | اپلیکیشن | بانک اطلاعات | برنامه نویسی و طراحی وب سایت | قالب و افزونه | پایان نامه دکترا | تاریخ | تربیت بدنی | جغرافیا | حسابداری | حقوق | رشته های پزشکی | پزشکی | روانشناسی | زبان و ادبیات فارسی | علوم تربیتی | فقه و مبانی حقوق اسلامی | کشاورزی | کلام تطبیقی | مدیریت | پایان نامه کارشناسی | پایان نامه کارشناسی ارشد | تربیت بدنی | علوم انسانی | اقتصاد | تاریخ | باستان شناسی | جغرافیا | حقوق | رشته حسابداری | روانشناسی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی | علوم اجتماعی | علوم تربیتی | علوم سیاسی | فقه و حقوق اسلامی | کتابداری و اطلاع رسانی | مدیریت | علوم پایه | زمین شناسی | زیست شناسی | شیمی | فنی و مهندسی | برق | صنایع غذایی | عمران | کامپیوتر و فناوری اطلاعات | کشاورزی | هنر و معماری | معماری | پروژه آموزشی | تحقیق و جزوات آموزشی | ترجمه مقالات ISI | طرح توجیهی | کتاب | گزارش کارآموزی | نرم افزار |

دیدگاهی بنویسید