بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل بر عملکرد دو رقم برنج محلی در منطقه چیتاب : پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات

بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل بر عملکرد دو رقم برنج محلی در منطقه چیتاب : پایان نامه ارشد مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات

کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد. مسترداک در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان”بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل بر عملکرد دو رقم برنج محلی در منطقه چیتاب” با گرایش زراعت و اصلاح نباتات و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.

 

چکیده بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل بر عملکرد دو رقم برنج محلی در منطقه چیتاب:

به منظور بررسی تأثیر کود زیستی فسفات بارور۲ و سوپر­فسفات­ تریپل بر عملکرد دو رقم برنج (چمپا و گرده) طرحی در سال زراعی ۱۳۹۲-۱۳۹۱ در منطقه چیتاب انجام گردید. این طرح به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در ۳ تکرار اجرا گردید. که کود بارور۲ و سوپرفسفات­ تریپل به عنوان فاکتور اصلی و رقم­های برنج فاکتور فرعی در نظر گرفته شدند. تیمار­ها شامل:۱- شاهد (بدون کود فسفاته و بارور۲) ۲-کود بارور۲ به روش محلول ۳-کود بارور۲ به روش محلول+کود سوپر­فسفات­ تریپل ۴- کود فسفاته بدون بارور۲ ۵- کود بارور۲ بدون فسفات بود. صفات مورد اندازه­گیری شامل عملکرد دانه، تعداد پنجه بارور، طول خوشه، وزن خشک کل، نسبت وزن خشک ریشه به اندام هوایی، تعداد کل دانه، وزن هزار­دانه، ارتفاع بوته و تعداد خوشه در مترمربع بود. نتایج نشان داد که اثر کود سوپرفسفات­ تریپل و کود زیستی بارور۲، بر میزان عملکرد در سطح احتمال ۱% معنی­دار بودند. که بیشترین میزان عملکرد ۴/۲۶۱۹ کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار ۵ گرم در مترمربع سوپرفسفات تریپل و کمترین میزان عملکرد ۷/۲۲۵۶ کیلوگرم در هکتار مربوط به تیمار شاهد بود. همچنین اثرات متقابل کود سوپر فسفات× بارور۲، کود سوپر فسفات× رقم، کود بارور۲× رقم و سوپر فسفات× بارور۲× رقم بر میزان عملکرد، اختلاف معنی­داری را در سطح ۱% نشان داد. بنابراین به نظر می‌رسد، استفاده از کود فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل در منطقه مورد آزمایش مفید است.

مقدمه

شرایط امروز جهان از نظر تولید محصولات کشاورزی و تغذیه جهانی بیش از هر زمانی در گذشته، پیچیده شده است. برای تأمین امنیت غذای بشر باید تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد. افزایش تولید با افزایش سطح زیر کشت و یا افزایش عملکرد در واحد سطح میسر می‌شود که گزینه اول بسیار محدود است و این امر سبب توجه هر چه بیشتر به افزایش عملکرد در واحد سطح گردیده است. آشنایی با تکنیک­های صحیح و علمی زراعت به ما کمک می­کند تا از منابع آب و خاک کشور در جهت تأمین تولیدات گیاهی مورد نیاز جامعه به نحو مطلوب بهره­برداری کنیم در غیر این­ صورت اعمال فشار در زمینه تولیدات گیاهی و متوسل شدن به روش‌های ناصحیح و بهره­برداری بیش از حد از منابع طبیعی، نه تنها کمکی به خوداتکایی کشور نمی­کند بلکه خسارت­های جبران­ناپذیری بر محیط‌زیست وارد می­کند. بخش کشاورزی ایران مولد بیش از ۲۵ درصد درآمد ناخالص ملی است و معاش اغلب ساکنین روستاها که در حدود ۴۰ درصد از جمعیت تقریباً ۷۰ میلیونی کشور را شامل می­شوند از راه فعالیت­های کشاورزی تأمین می­گردد. زراعت از نیمه دوم قرن هیجدهم به تدریج جنبه علمی پیدا کرد. زراعت بر پایه خاک، گیاهان زراعی و عوامل محیطی استوار است. در چند دهه گذشته با ظهور تکنولوژی جدید، استفاده از کودهای شیمیایی و سوخت­های فسیلی، کشت ارقام جدید، به‌کارگیری روش‌های مکانیکی، کنترل آفات و … کیفیت و کمیت محصولات زراعی افزایش یافته است (اسمعیلان، ۱۳۸۱).

در سطح دنیا نزدیک به ۵۲٪ زمین­های قابل کشت به کشت غلات اختصاص دارد (امام، ۱۳۸۳). تولید غذا، الیاف (پوشاک) و سوخت همواره در طول تاریخ مهم‌ترین مسأله مورد توجه جوامع انسانی بوده و این چالش عظیم تا به امروز ادامه یافته است. تولیدات گیاهی، اساس تأمین غذا را تشکیل می­دهند، به ­طوری که جیره غذایی بسیاری از مردم تقریباً بر مصرف مستقیم فراورده­های گیاهی متکی است. حتی گوشت و فراورده­های دامی نیز که گاهی به جیره­ی غذایی افزوده می­شوند از تولیدات گیاهی منشأ می­گیرند (اسمعیلان، ۱۳۸۱).

زندگی انسان به گیاه وابسته است زیرا گیاه تأمین‌کننده غذا، پوشاک، دارو و… بوده اما گیاه برای ادامه زندگی و تولید محصول خود به خاک وابسته است به همین دلیل است که انسان از زمان‌های بسیار دور، برای تولید هر چه بیشتر گیاه، اقدام به کوددهی خاک کرده است. نخستین کودهای بکار رفته عبارت بودند از ضایعات و پسماندهای حیوانی، انسانی و گیاهی یا به عبارتی امروزی «کود آلی»، بعدها کودهای شیمیایی شناخته شد و به ساخت و کاربرد آن‌ها در سطح وسیع اقدام گردید به گونه­ای که کودهای آلی و کاربرد آن‌ها در عمل به فراموشی سپرده شد و تنها در کشورهای جهان سومی اهمیت و کاربرد خود در کشاورزی را همچنان حفظ کرده است (کریمیان، ۱۳۹۰).

تولید کودهای شیمیایی در ایران از سال ۱۳۲۴ با راه‌اندازی کارخانه­ای در کرج آغاز شد (شرکت خدمات حمایتی، ۱۳۸۵). و کاربرد آن‌ها در کشاورزی مربوط به سال ۱۳۴۰ یعنی یک سال پس از تأسیس «اداره کل حاصلخیزی خاک» به کمک سازمان جهانی خوار­وبار کشاورزی (فائو) است (بی‌نام، ۱۳۴۰).

هدف­های اصلی تحقیقات در آن سال­ها عبارت بودند از: الف) معرفی فایده­های کاربرد کودهای شیمیایی و ب) تشویق کشاورزان به مصرف هر چه بیشتر کودهای شیمیایی برای افزایش محصول. و مشکلاتی در مصرف کودهای شیمیایی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: ۱- در صورتی که استفاده از کودهای شیمیایی به صورت بی­رویه باشد وارد آب‌های زیرزمینی و در نهایت از طریق محصولات کشاورزی وارد غذای انسان­ها می‌شود. ۲- استفاده بی­رویه از کودهای شیمیایی خاک را آلوده می‌کند. ۳- سفره­های آب زیر­زمینی در معرض آلودگی قرار می­گیرند. ۴- کاربرد نامتعادل کو­دهای ازته ممکن است سبب کاهش و کم شدن قابلیت دسترسی گیاهان به فسفر شود. ۵- استفاده مداوم از کودها سبب کاهش عناصر کمیاب مانند روی، آهن، مس، منگنز خواهد شد که بر روی سلامت گیاهان جانوران و انسان نیز تأثیر خواهند گذاشت. ۶- شیوع بیماری­ها و آفات متعدد مثلاً نماتد در مزارع چای و حتی شانکر مرکبات در جنوب کشور عمدتاً زاییده مصرف نامتعادل کودها می­باشد. کودهایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار خواهند گرفت کود زیستی فسفاته بارور۲ و سوپرفسفات تریپل.

کودهای زیستی حاوی کودهای ریزسازواره­های مفید در تغذیه گیاه می­باشند که می­توانند مشتمل بر گروه­های مختلف از قبیل باکتری­ها، قارچ­ها و مانند آن باشد. امروزه استفاده از این کودها در جهت گام برداشتن به سوی کشاورزی پایدار و استفاده از اثرات مفید آن‌ها رو به افزایش است (آستارایی و کوچکی، ۱۳۷۵).

 

 

هدف از اجرای پژوهش بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور

  • تعیین میزان اثر کود بیولوژیک فسفات بارور۲ بر اجزاء عملکرد رقم­های برنج چمپا و گرده در منطقه چیتاب.
  • تعیین میزان اثر متقابل کود سوپر­فسفات­­ تریپل و کود بیولوژیک فسفات بارور۲ بر عملکرد رقم­های چمپا و گرده در منطقه چیتاب.

فرضیات پژوهش

  • کود بیولوژیک فسفات بارور۲ باعث افزایش عملکرد دو رقم چمپا و گرده می‌شود.
  • اثر متقابل کود فسفات بارور۲ و سوپرفسفات تریپل مثبت است.

 

 نتیجه‌گیری بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور

  1. اثر کود سوپرفسفات تریپل و کود زیستی بارور۲، بر میزان عملکرد معنی­دار است.
  2. فسفر در هر دو شکل سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ باعث بهتر پنجه زدن برنج می‌گردد.
  3. استفاده از کودهای فسفاته موجب افزایش وزن خشک کل گیاه می‌شود.
  4. کاربرد توأم کود شيميايي سوپرفسفات تريپل و بارور۲ با تأمین مواد غذايي بيشتر براي دانه به افزايش نسبت ریشه به ساقه منتهي می‌گردد.
  5. فسفات بارور۲ تأثیر مثبتی در فراهمی فسفر مورد نیاز داشته و در پر شدن دانه کل تأثیرگذار است.
  6. سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ موجب افزایش وزن هزار دانه می‌شوند اما این افزایش معنی دار نبوده است.
  7. کودهای سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ تأثیری بر ارتفاع بوته در برنج ندارند.
  8. کودهای سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ تأثیری بر طول خوشه برنج ندارند.
  9. تیمار کود فسفات بارور۲ بر تعداد خوشه در مترمربع تأثیرگذار است. و موجب افزایش تعداد خوشه در مترمربع می‌گردد.

 

فهرست مطالب بررسی سطوح مختلف کود بیولوژیک فسفات بارور

چکیده ۱

فصل اول:کلیات

۱- کلیات… ۳

۱-۱-مقدمه. ۳

۱-۲-هدف از اجرای این پژوهش…. ۷

۱-۳- فرضیات پژوهش…. ۷

فصل دوم: مروری بر تحقیقات انجام شده

۲- مروری بر تحقیقات انجام شده ۱۰

۲-۱- اهمیت اقتصادی.. ۱۰

۲-۲-گیاه شناسی برنج: ۱۱

۲-۲-۱ ریشه: ۱۱

۲-۲-۲ ساقه. ۱۱

۲-۲-۳ برگ… ۱۲

۲-۲-۴ پنجه زنی.. ۱۲

۲-۲-۵ گل آذین.. ۱۲

۲-۲-۶ ساختمان دانه برنج.. ۱۳

۲-۳-مراحل رشد و نمو برنج.. ۱۳

۲-۴- سطح زیر کشت و تولید برنج.. ۱۷

۲-۵- سازش با محیط (اکولوژی برنج) ۱۸

۲-۵-۱- احتیاجات حرارتی.. ۱۹

۲-۵-۲- احتیاجات نوری.. ۱۹

۲-۵-۳- طول روز ۱۹

۲-۵-۴- خاک… ۲۰

۲-۵-۵- رطوبت نسبی.. ۲۰

۲-۶- اهمیت تغذیه در گیاه ۲۰

۲-۷- عنصر فسفر و اهمیت آن در تغذیه برنج.. ۲۱

۲-۷-۱- خسارات ناشی از مصرف کودهای شیمیایی فسفاته. ۲۲

۲-۷-۲- فسفر در گیاه ۲۲

۲-۷-۲-۱- مقدار و اشکال مختلف فسفر در گیاه ۲۲

۲-۷-۲-۲-نقش فسفر در گیاه ۲۳

۲-۷-۳- علائم کمبود فسفر در گیاه ۲۳

۲-۷-۴- شکلهای مختلف فسفر در خاک… ۲۴

۲-۷-۵- فسفر آلي در خاك… ۲۴

۲-۷-۶- فاكتورهاي مؤثر در ميزان فسفر آلي خاك… ۲۴

۲-۷-۷- عوامل مؤثر در معدني شدن فسفر عبارتند از: ۲۵

۲-۸- کودهای زیستی.. ۲۵

۲-۸-۱- کود زیستی فسفاته بارور۲٫ ۲۶

۲-۸-۲- مزایای کود زیستی بارور۲٫ ۲۶

۲-۸-۳- روش‌های مصرف کودهای زیستی بارور۲: ۲۸

۲-۸-۴-نحوه استفاده از کود زیستی فسفاته بارور۲ برای نشاء (برنج، گوجه‌فرنگی، گیاهان تزیینی و …) ۲۹

۲-۸-۵- نتایج استفاده از کود زیستی بارور۲ بر عملکرد برنج.. ۳۰

فصل سوم:مواد و روش‌ها

۳-مواد و روش‌ها ۳۳

۳-۱- موقعیت جغرافیایی محل آزمایش…. ۳۳

۳-۲- مشخصات خاک محل اجرای آزمایش…. ۳۴

۳-۳- مشخصات طرح آزمایشی.. ۳۴

۳-۴- عملیات زراعی.. ۳۵

۳-۵- صفات مورد بررسی.. ۳۶

۳-۵-۱- عملکرد دانه. ۳۶

۳-۵-۲- تعداد پنجه. ۳۶

۳-۵-۳- پنجه بارور ۳۶

۳-۵-۴- طول خوشه. ۳۶

۳-۵-۵- وزن خشک ریشه. ۳۶

۳-۵-۶- وزن تر ریشه. ۳۶

۳-۵-۷- وزن خشک برگ… ۳۶

۳-۵-۸- وزن تر برگ… ۳۷

۳-۵-۹- وزن خشک کل.. ۳۷

۳-۵-۱۰- وزن خشک تک بوته. ۳۷

۳-۵-۱۱- نسبت وزن خشک ریشه به اندام هوایی.. ۳۷

۳-۵-۱۲- تعداد دانه پر. ۳۷

۳-۵-۱۳- تعداد دانه خالی.. ۳۷

۳-۵-۱۴- تعداد کل دانه. ۳۷

۳-۵-۱۵- وزن هزار دانه. ۳۷

۳-۵-۱۶- ارتفاع بوته. ۳۸

۳-۵-۱۷- تعداد خوشه در مترمربع.. ۳۸

۳-۶- محاسبات آماری.. ۳۸

فصل چهارم:نتایج و بحث

۴- نتیجه‌گیری و بحث… ۴۰

۴-۱- عملکرد. ۴۰

۴-۲- پنجه بارور ۴۵

۴-۳- وزن خشک کل.. ۴۹

۴-۴- نسبت ریشه به ساقه. ۵۴

۴-۵- تعداد دانه کل.. ۵۸

۴-۶- وزن هزار دانه. ۶۲

۴-۷- ارتفاع بوته. ۶۷

۴-۸- طول خوشه. ۷۱

۴-۹-تعداد خوشه بارور ۷۵

۴-۱۰- نتیجه‌گیری.. ۷۹

پیشنهادات… ۸۰

منابع و مأخذ. ۸۱

 

فهرست جداول

  • جدول ۲-۱-سطح زیر کشت کشورهای تولید کننده ( واحد هکتار)  ۱۷
  • جدول ۲-۲- مصرف کود شیمیایی و فسفات بارور۲ ۲۸
  • جدول ۳-۱-مشخصات خاک محل اجرای آزمایش ۳۴
  • جدول ۴-۱-نتایج تجزیه واریانس اثرات سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ بر برخی ویژگی­های برنج رقم گرده و چمپا ۴۰
  • جدول ۴-۲-نتایج تجزیه واریانس اثرات سوپر­فسفات تریپل و فسفات بارور۲ بر برخی ویژگی­های برنج رقم گرده و چمپا ۵۳
  • جدول ۴-۳-نتایج تجزیه واریانس اثرات سوپرفسفات تریپل و فسفات بارور۲ بر برخی ویژگی­های برنج رقم گرده و چمپا ۶۶

 

فهرست نمودارها

  • نمودار ۱-۳-تغییرات درجه حرارت شبانه‌روز یاسوج در طول دوره رشد برنج……………………. ۳۳
  • نمودار ۴-۱- اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر عملکرد بوته­ی برنج………. ۴۲
  • نمودار ۴-۲-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر عملکرد بوته­ی برنج……………….. ۴۲
  • نمودار ۴-۳-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر عملکرد بوته­ی برنج……. ۴۳
  • نمودار ۴-۴-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر عملکرد بوته­ی برنج……………………………. ۴۳
  • نمودار ۴-۵-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر عملکرد بوته­ی ­برنج……………………………. ۴۴
  • نمودار ۴-۶-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات ترپیل بر تعداد پنجه در بوته­ی برنج ۴۶
  • نمودار ۴-۷-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر تعداد پنجه برنج…………………….. ۴۶
  • نمودار ۴-۸-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر تعداد پنجه بوته­ی برنج ۴۷
  • نمودار ۴-۹-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر تعداد پنجه بوته­ی برنج……………………… ۴۷
  • نمودار ۴-۱۰-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر تعداد پنجه برنج………………………………. ۴۸
  • نمودار ۴-۱۱-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر وزن خشک بوته­ی برنج. ۵۰
  • نمودار ۴-۱۲-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر وزن خشک برنج………………….. ۵۰
  • نمودار ۴-۱۳-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر وزن خشک………………. ۵۱
  • نمودار ۴-۱۴- اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر وزن خشک برنج…………………………….. ۵۱
  • نمودار ۴-۱۵-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر وزن خشک برنج………………………………. ۵۲
  • نمودار ۴-۱۶-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر نسبت ریشه به ساقه برنج ۵۵
  • نمودار ۴-۱۷-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر نسبت ریشه به ساقه برنج….. ۵۵
  • نمودار ۴-۱۸-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر نسبت ریشه به ساقه برنج         ۵۶
  • نمودار ۴-۱۹-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر نسبت ریشه به ساقه برنج……………….. ۵۶
  • نمودار ۴-۲۰-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر نسبت ریشه به ساقه برنج……………….. ۵۷
  • نمودار۴ -۲۱-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر تعداد دانه کل………………. ۵۹
  • نمودار ۴-۲۲-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر تعداد دانه کل……………………… ۵۹
  • نمودار۴ -۲۳-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر تعداد دانه کل………….. ۶۰
  • نمودار ۴-۲۴-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر تعداد دانه کل برنج………………………….. ۶۰
  • نمودار ۴-۲۵-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر تعداد دانه کل ۶۱
  • نمودار ۴-۲۶-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر وزن هزار دانه……………….. ۶۳
  • نمودار ۴-۲۷-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات بارور۲ بر وزن هزار دانه………………. ۶۳
  • نمودار ۴-۲۸-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر وزن هزار دانه…………… ۶۴
  • نمودار ۴-۲۹-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر وزن هزار دانه ۶۴
  • نمودار ۴-۳۰-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر وزن هزار دانه ۶۵
  • نمودار ۴-۳۱-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر ارتفاع بوته ۶۸
  • نمودار ۴-۳۲-اثر سطوح مختلف تیمار کود بارور۲ بر ارتفاع بوته ۶۸
  • نمودار ۴-۳۳-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر ارتفاع بوته ۶۹
  • نمودار ۴-۳۴-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر ارتفاع بوته ۶۹
  • نمودار ۴-۳۵-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر ارتفاع بوته ۷۰
  • نمودار ۴-۳۶-اثر سطوح مختلف تیمار کود سوپرفسفات تریپل بر طول خوشه ۷۲
  • نمودار ۴-۳۷-اثر سطوح مختلف تیمار کود فسفات بارور۲ بر طول خوشه ۷۲
  • نمودار ۴-۳۸-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر طول خوشه ۷۳
  • نمودار ۴-۳۹-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر طول خوشه ۷۳
  • نمودار ۴-۴۰-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر طول خوشه ۷۴
  • نمودار ۴-۴۱-اثر سطوح مختلف کود سوپرفسفات تریپل بر تعداد خوشه ۷۶
  • نمودار ۴-۴۲-اثر سطوح مختلف کود سوپرفسفات بارور۲ بر تعداد خوشه ۷۶
  • نمودار ۴-۴۳-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و کود فسفات بارور۲ بر تعداد خوشه ۷۷
  • نمودار ۴-۴۴-اثر متقابل رقم و کود فسفات بارور۲ بر تعداد خوشه ۷۷

نمودار ۴-۴۵-اثر متقابل سوپرفسفات تریپل و رقم بر تعداد خوشه ۷۸

 

 

 

 

آموزش زبان انگلیسی | اپلیکیشن | بانک اطلاعات | برنامه نویسی و طراحی وب سایت | قالب و افزونه | پایان نامه دکترا | تاریخ | تربیت بدنی | جغرافیا | حسابداری | حقوق | رشته های پزشکی | پزشکی | روانشناسی | زبان و ادبیات فارسی | علوم تربیتی | فقه و مبانی حقوق اسلامی | کشاورزی | کلام تطبیقی | مدیریت | پایان نامه کارشناسی | پایان نامه کارشناسی ارشد | تربیت بدنی | علوم انسانی | اقتصاد | تاریخ | باستان شناسی | جغرافیا | حقوق | رشته حسابداری | روانشناسی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی | علوم اجتماعی | علوم تربیتی | علوم سیاسی | فقه و حقوق اسلامی | کتابداری و اطلاع رسانی | مدیریت | علوم پایه | زمین شناسی | زیست شناسی | شیمی | فنی و مهندسی | برق | صنایع غذایی | عمران | کامپیوتر و فناوری اطلاعات | کشاورزی | هنر و معماری | معماری | پروژه آموزشی | تحقیق و جزوات آموزشی | ترجمه مقالات ISI | طرح توجیهی | کتاب | گزارش کارآموزی | نرم افزار |

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0