شناسایی عوامل مؤثر برپذیرش نهاده های زیستی توسط گندمکاران شهرستان دورود : پایان نامه ارشد ترویج و آموزش کشاورزی
پایان نامه
دانلود پایان نامه
دانلود پایان نامه روانشناسی
قالب پایان نامه
دانلود پایان نامه های خارجی
دانلود پایان نامه رایگان
ایران داک
دانلود رایگان پایان نامه
دانلود رایگان مقاله
مقاله
گزارش کارآموزی
تحقیق
جزوات آموزشی
دانلود پایان نامه دکترا
دانلود پایان نامه کارشناسی ارشد
دانلود پایان نامه کارشناسی
پرسش نامه
پاورپوینت
شناسایی عوامل مؤثر برپذیرش نهاده های زیستی توسط گندمکاران شهرستان دورود : پایان نامه ارشد ترویج و آموزش کشاورزی
Affiliates , Affiliate , Affiliates Program , Affiliates Markting , Affiliates Manager , Affiliates Link , Affiliates and Subsidiaries , Affiliate Marketing Websites , Partners , Partner , Partner Affiliate , Partner Ship , Partners Login , Partners Group , Best Affiliates , Best Partners , Best Affiliates Program , Best Partners Program
کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد.مسترداک در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان” شناسایی عوامل مؤثر برپذیرش نهاده های زیستی توسط گندم کاران شهرستان دورود (مورد مطالعه: دهستان حشمت آباد) ” با گرایش ترویج و آموزش کشاورزی و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.
گرایش شناسایی عوامل مؤثر برپذیرش نهاده های زیستی توسط گندم کاران شهرستان دورود (مورد مطالعه: دهستان حشمت آباد) :
بخش کشاورزي بیشترین و نزدیکترین ارتباط را با محیطزیست دارد و این ارتباط یک رابطه متقابل و دوسویه است که از یک طرف فرسایش خاک، تولید و عملکرد محصولات کشاورزي را تحت تأثیر منفی قرار میدهد و از جانب دیگر، مواد آلاینده بخش کشاورزي و مصرف بیرویه کودها و سایر مواد شیمیایی و سموم در این بخش، صدمات جبران ناپذیري به محیط زیست وارد میکند. تأثیرات نامطلوب کودها و آفت کشها بر محیطزیست منجر به توجه بیشتر و استفاده از روشهایی گردیده که در آن نیازي به مصرف مواد شیمیایی نبوده یا کم باشد و این هدف موجب شده است تا با توجه به کشاورزي بوم شناختی، بحث پایداري در کشاورزي مورد توجه قرار گیرد و در این راستا یکی از راهکارهای عملی، کشاورزی زیستی است.
کشاورزی زیستی در واقع به حداقل رساندن استفاده از نهاده های خارج از مزرعه و استفاده از نهاده های درون مزرعه ای به منظور افزایش سلامت کشاورزی و حفظ محیط زیست میباشد. در اين نظام به جاي استفاده از نهاده هاي خارجي نظير انواع كودهاي شيميايي و آفتكشها، از تناوب زراعي با بقولات، مالچ، انواع کودهای آلي نظیر کودسبز، کمپوست، کودهای حیوانی و کودهای زیستی استفاده ميشود تا ضمن ذخيره موادغذايي در خاك، علفهاي هرز و آفات، كنترل شوند.
این مطالعه با هدف، شناسایی عوامل مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی از دیدگاه گندمکاران دهستان حشمت آباد در شهرستان دورود از توابع استان لرستان انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق گندم کاران دهستان حشمت آباد شهرستان دورود، شامل ۷۰۰ نفر بوده است. حجم نمونه مورد مطالعه با استفاده از جدول مورگان ۲۴۸ نفر تعیین گردید. از فن پیمایش و ابزار پرسشنامه برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. روایی صوری توسط اعضای هیئت علمی و متخصصان ترویج و آموزش کشاورزی تأیید شد، ضریب آلفای کرونباخ برای متغیرهای تحقیق در دامنه ۷۹/۰ تا ۹۳/۰ به دست آمد. داده های حاصل از پرسشنامه با استفاده از نرمافزار win20 spss تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج نشان داد که ادراک از سودمندی، ادراک از سهولت کاربرد نهاده های زیستی، نگرش به کاربرد و تمایل به کاربرد رابطه مثبت و معنی داری در سطح ۰۵/۰ و ۰۱/۰ درصد با رفتار کشاورزان جهت کاربرد نهاده های زیستی داشتند.
همچنین نتایج بیانگر این بودند که متغیرهای بیرونی بر ادراک از سودمندی و ادراک از سهولت کاربرد نهاده های زیستی مؤثر بودند. ادراک از سهولت کاربرد بر ادراک از سودمندی کاربرد نهاده های زیستی مؤثر بوده است، همچنین متغیرهای ادراک از سودمندی، نگرش به کاربرد و تمایل به کاربرد نیز بر رفتار کشاورزان جهت کاربرد نهاده های زیستی مؤثر بودند.در مجموع متغیرهای بیرونی، ادراک از سودمندی، ادراک از سهولت، نگرش و تمایل توانستهاند ۲۰/۰ درصد از واریانس متغیر رفتار را تبیین کنند. در پایان پیشنهادهایی به منظور افزایش میزان پذیرش نهاده های زیستی توسط کشاورزان ارائه گردیده است.
اهمیت و ضرورت
در ایران کشاورزی نقش بسیار مهمی را به عنوان بستر فعالیت اقتصادی و وسیلۀ امرار معاش بخش بزرگی از جمعیت برعهده دارد و بخش کشاورزی و توجه به توسعه و عمران روستاها پس از پیروزی انقلاب، همواره مورد اهتمام و تأیید قانونگذاران، برنامهریزان و دستگاههای اجرایی و به عنوان محور توسعه اقتصادی و اجتماعی بوده و تحولات وسیعی در عرصه کشاورزی و روستاها و مناطق عشایری به وجود آورده است، اما به علت برخی ناهماهنگیها و سیاستها، روشهای ناکارا، تداخل وظایف و بروز حوادث طبیعی نظیر خشکسالی و سیل، بخش کشاورزی در سالهای اخیر با دشواریهایی روبه رو بوده که مانع از رشد مطلوب این بخش شده است( واعظی و یزدانی،۱۳۸۶).
گندم به عنوان یکی از اصلیترین مواد غذایی و مهمترین محصول زراعی، از جایگاه ویژهایی برخوردار است( زارع مهرجردی و اکبری، ۱۳۸۰). گندم در جهان و ایران از یک طرف در مجموعه تولیدات کشاورزی رقم درخور توجهایی از سطح زیرکشت را به خود اختصاص میدهد و از سوی دیگر در تغذیه مردم بویژه در ایران نقش اساسی دارد، به طوری که ۶۰ درصد انرژی مورد نیاز مردم ایران از طریق غلات تأمین میشود که رقم بسیار بالایی از آن را گندم به عهده دارد( شریف، ۱۳۸۳). از مجموع ۲/۷۷ میلیون تن تولید زراعی در سال ۱۳۹۰ -۱۳۸۹ ، مقدار ۸/۱۹ میلیون تن معادل ۷/۲۵ درصد، سهم غلات بوده که از تولید ۸/۱۹میلیون تن غلات در سال یاد شده، گندم ۲/۶۲ درصد ، جو ۴/۱۴درصد و شلتوک ۸/۱۳ درصد و ذرت دانهای ۶/۹ درصد سهم در تولید غلات داشتند و به ازاء هر تن توليد غلات ۲۰ كيلوگرم نيتروژن، ۶ كيلوگرم فسفر، ده كيلوگرم پتاسيم و نيم كيلوگرم عناصر ريزمغذي از خاك برداشت ميشود و بنا به گزارش سازمان کشاورزی و خواروبار جهانی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد (حداقل ۳۳ درصد ) افزایش تولیدات کشاورزی در جهان در سه دهه گذشته مرهون مصرف کودهای شیمیایی بوده و مقدار مصرف کودهای شیمیایی در سال ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ به ترتیب ۴۷۴۰ و ۴۹۰۰ هزارتن و در سال ۱۳۸۸ -۱۳۸۷ کودهای شیمیایی مصرف شده در تولید گندم ۱۴۱۱۰۶۳ تن بوده است، اصولا مصرف کود متأثر از سیاستهای کلان کشاورزی و محیطزیستی میباشد و در كشورهاي توسعه يافته با توجه به آگاهي عموم وكشاورزان از اثرات سوء مصرف كنترل نشده و بيرويه كودهاي شيميايي، اعمال قوانين محيطزيستي در اين خصوص اثرات قابل توجهي در كنترل مصرف كود داشته است( آمارنامه کشاورزی، ۱۳۹۲) .
براساس تحقیقات صورت گرفته، در دورهی ۱۳۹۷-۱۳۸۹ مصرف کودهای شیمیایی با نرخ ۵/۵ درصد در سال رشد خواهد داشت و در سال ۱۳۹۷ به ۵/۷ میلیون تن در سال خواهد رسید(جاودان و همکاران، ۱۳۸۹) . هزینه زیاد و نیز تأثیر نامطلوب نهادههای شیمیایی بر محیطزیست و کیفیت محصولات کشاورزي منجر به رویکرد کاهش مصرف آنها شده است و با توجه به مشکلات زیستمحیطی ناشی از کاربرد بیرویه آنها، استفاده از جایگزینهاي مناسب از جمله کودهاي آلی و زیستی ضروري به نظر میرسد(شوقیکلخوران و همکاران، ۱۳۹۰ ). در سال زراعي ۱۳۹۰ مصرف كود زيستي باعث افزايش محصول گندم به طور ميانگين ۱۱/۲درصد شد(آمارنامه کشاورزی، ۱۳۹۰ ) .
با توجه به اینکه سطح زیر کشت گندم دیم در لرستان در سال ۱۳۹۱، ۲۰۰ هزار هکتار دیم و آبی ۱۰۰ هزارهکتار بود و در سال ۱۳۸۹، ۶۷۲ هزار تن گندم در سطح استان لرستان تولید شد که این رقم در سال ۱۳۹۰به ۵۳۹ هزار تن رسید و در سال ۱۳۹۱ ، ۳۶۶ هزار تن گندم تولید شد و اما سال ۱۳۹۲، ۳۸۵ هزار تن گندم در استان لرستان تولید شد که در مقایسه با سال قبل ۱۹ درصد افزایش را نشان میدهد. تحقیقات نشان میدهد که در برخی از استانها نظیر استان مرکزی معادل ۱۳ تن و ۸۰۰ کیلوگرم گندم در هر هکتار برداشت شده است، همچنین در استان فارس در هر هکتار سطح زیر کشت گندم معادل ۱۳ تن و ۲۰۰ کیلوگرم ،در شهرستان نظرآباد واقع در استان البرز در هر هکتار سطح زیر کشت گندم معادل ۱۳ تن و ۵۰۰ کیلوگرم و در استان آذربایجان شرقی در هر هکتار معادل ۱۱ تن گندم برداشت شده است که آبیاری اصولی، استفاده از نهادههای زیستی نظیر کودهای آلی و کودهای زیستی، رعايت اصول فني كاشت، استفاده از توصيههاي كارشناسان كشاورزي، بذر مرغوب و مبارزه به موقع با آفات در افزایش مقدار گندم بسیار مؤثر بوده است.
دورود یکی از شهرستانهای استان لرستان با متوسط بارندگی ۵۸۰ میلیمتر و آب و هوای معتدل میباشد. محصول عمده شهرستان دورود گندم و نخود است. سطح زیر کشت گندم در شهرستان دورود بیش از ۱۶ هزار و ۷۵۰ هکتار میباشد. در سال ۱۳۹۲ مقدار ۴۰ هزار تن گندم توسط گندمکاران تولید شد و آخرین رکورد برداشت گندم در هر هکتار در این شهرستان ۹ تن و ۵۰۰ کیلوگرم بوده است. گندمکاران استان لرستان از جمله گندمکاران شهرستان دورود بیشتر از کودهای اوره و فسفات در تولید گندم استفاده میکنند که در سال ۸۸ – ۸۷ گندمکاران این شهرستان به میزان ۳۰۸۱۰ هزار تن کود اوره و ۲۸۶۷۸ هزار تن کود فسفات و ۴۲۹ تن نیز از سایر کودها استفاده کردند، گندمکاران برای تولید محصول بیشتر از نهادههای شیمیایی نظیر کودها و سموم شیمیایی استفاده میکنند و کمتر به استفاده از نهادههای زیستی گرایش داشتهاند( جهاد کشاورزی استان لرستان، ۱۳۹۲، جهاد کشاورزی استان مرکزی، ۱۳۹۲ ،سایت خبرگزاری و اطلاعرسانی، ۱۳۹۳ ) .
مطالعات بلندمدت نشان ميدهند كه استفاده بيش از حد كودهاي شيميايي، عملكرد گياهان زراعي را كاهش ميدهد و اين كاهش به علت اسيديشدن خاك، كاهش فعاليتهاي زیستی خاك، افت خصوصيات فيزيكي خاك و عدم وجود ريزمغذي ها درخاک میباشد و در بسياري موارد كاربرد كودهاي شيميايي باعث آلودگيهاي محيطي و صدمات بومشناسی ميشود كه خود هزينه توليد را افزايش ميدهد که براي كاهش اين مخاطرات بايد از منابع و نهاده هايي استفاده كرد كه علاوه بر تأمين نيازهاي فعلي گياه، پايداري كشاورزي در درازمدت را نيز به دنبال داشته باشد و نهادههای زیستی مانند کودهای آلي به علت اثرات مفيدي كه بر خصوصيات فيزيكي، شيميايي، زیستی و حاصلخيزي خاك دارند يكي از اركان مهم باروري خاك محسوب ميشوند و كودهاي آلي باعث افزايش ماده آلي وpH خاك ميشوند و به سبب بهبود خصوصيات شيميايي خاك مثل ظرفيت تبادل كاتيوني و افزايش فعاليت ميكروارگانيسم ها و ميزان دسترسي به مواد غذايي، باعث افزايش باروري خاك ميشوند( تهامی زرندی و همکاران، ۱۳۸۹).
کودهای زیستی به عنوان یک نهاده ی زیستی سازگاری بیشتری با محیط زیست داشته و نسبت به کودهای شیمیایی مقرون به صرفه بوده و هزینه کمتری را نسبت به کودهای شیمیایی در بر میگیرند(گیزاوی[۹] و ناصر، ۲۰۰۹). قیمت پایین این کودها، ضمن کمک به اقتصاد زارع، اثرات مخربی نیز بر روي محیطزیست ندارند(میرزا شاهی و همکاران، ۱۳۸۵). باقیماندههای گیاهی و حیوانی دارای مواد غذایی مورد نیاز گندم میباشند که پوسیده شدن آن باعث تغذیه منظم گیاه میشود و هنگامی که کود آلی پوسیده به خاک اضافه شود قسمتی از مواد غذایی موجود در آن بلافاصله در اختیار گیاه قرار میگیرد و قسمت دیگر به تدریج و به مرور زمان آماده جذب گیاه میشود و مواد آلی باعث بهبود خاک شده تا ریشه گیاه بتواند به راحتی در خاک نفوذ کند و از آب و هوا و مواد غذایی موجود در خاک به خوبی استفاده نماید( لطف الهی،۱۳۷۷).
بنابراین، استفاده از نهادههای زیستی مانند کودهای آلی سبب جذب مواد مغذی توسط گیاه در خاک گردیده و همچنین سبب حفظ ثبات منابع خاک، افزایش تولید و کاهش آلودگی محیطزیست میگردد(رحمتپور [۱۰]و همکاران، ۲۰۱۲). کمپوست نیز به عنوان یک نهاده زیستی میتواند یک گزینه مناسب برای جایگزین شدن با کودها و سموم شیمیایی باشد، که سبب جلوگیری از فرسایش خاک توسط کشاورزان گردیده و علاوه بر آن، اثرات مثبتی را در بهبود خاک داشته باشد(والارینی[۱۱] و همکاران، ۲۰۰۹ ). همچنین کمپوست به حفظ رطوبت خاک کمک کرده و در دراز مدت عملکرد را بالا میبرد و مواد آلی خاک را نیز افزایش میدهد( چمبرز و هولمز[۱۲]،۲۰۰۹ ). بنابراین، میتوان گفت که نهادههایزیستی یک منبع بسیار مهم و کمهزینه برای جایگزینی کودهای شیمیایی هستند که نقشی بسیار حیاتی در حفظ حاصلخیزی خاک در طولانی مدت داشته، با محیطزیست نیز بسیار سازگار بوده و سبب حفظ محیطزیست نیز میشوند(سلیمان زاده و قوشچی[۱۳]، ۲۰۱۳ ).
اهداف پژوهش
الف: هدف کلی
این پژوهش به مطالعه در خصوص شناسایی عوامل مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی توسط کشاورزان گندمکار( مورد مطالعه : دهستان حشمت آباد شهرستان دورود ) براساس مدل پذیرش فناوری (TAM ) دیویس میپردازد.
ب: اهداف فرعی
- شناخت عواملی که رفتار کشاورزان گندمکار مورد مطالعه را در خصوص پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس تحت تأثیر قرار میدهد.
- شناخت عواملی که نگرش کشاورزان گندمکار مورد مطالعه را در خصوص پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس تحت تأثیر قرار میدهد.
- بررسی ویژگیهای شخصی و زراعی کشاورزان گندمکار مورد مطالعه که پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس را تحت تأثیر قرار میدهند.
- شناخت عواملی که تمایل کشاورزان گندمکار مورد مطالعه را در خصوص پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس تحت تأثیر قرار میدهد.
- شناخت عواملی که ادراک از سهولت و سودمندی نهاده های زیستی توسط کشاورزان گندمکار مورد مطالعه را در خصوص پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس تحت تأثیر قرار میدهد.
محدوده های پژوهش
۱-۵-۱محدوده موضوعی: پژوهش به تبیین مهمترین عوامل مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی توسط گندمکاران شهرستان دورود( مورد مطالعه: دهستان حشمت آباد ) میپردازد.
۲-۵-۱ محدوده انسانی: شامل گندمکاران دهستان حشمت آباد شهرستان دورود میباشد.
۳-۵-۱ محدوده مکانی: این پژوهش در دهستان حشمت آباد شهرستان دورود میباشد.
۴-۵-۱ محدوده زمانی: از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۳ به اتمام رسیده است.
فهرست مطلب
فصل اول: مقدمه
۱-۱ مقدمه
۲-۱ بیان مسئله ۳-۱ اهمیت و ضرورت ۴-۱ اهداف پژوهش الف: هدف کلی ب: اهداف جزئی |
۱
۵ ۸ ۱۲
۱۲ ۱۲ |
۵-۱محدودیتهای تحقیق | ۱۳ |
۱-۵-۱محدوده موضوعی | ۱۲ |
۲-۵-۱ محدوده انسانی | ۱۲ |
۳-۵-۱ محدوده مکانی | ۱۳ |
۴-۵-۱ محدوده زمانی | ۱۳ |
۶-۱ واژگان پژوهش | ۱۳ |
۱-۶-۱ کود آلی | ۱۳ |
۲-۶-۱ کودسبز | ۱۳ |
۳-۶-۱ کمپوست | ۱۳ |
۴-۶-۱ کود دامی | ۱۴ |
۵-۶-۱ مالچ | ۱۴ |
۶-۶-۱ کود زیستی | ۱۴ |
فصل دوم : مروری بر پژوهشها
۱- ۲ مقدمه |
۱۵ |
۲-۲ نهاده های شیمیایی | ۱۷ |
۳-۲ اثرات منفی نهاده های شیمیایی بر کشاورزی و محیط زیست | ۱۸ |
۴-۲ دلایل عمده ی تحول در کشاورزی | ۱۹ |
۵-۲ مفهوم کشاورزی پایدار | ۲۰ |
۶-۲ اصول کشاورزی پایدار | ۲۱ |
۷-۲ اهداف کشاورزی پایدار | ۲۲ |
۸-۲ ابعاد مربوط به توسعه کشاورزی پایدار | ۲۴ |
۹-۲ مفهوم کشاورزی زیستی | ۲۴ |
۱۰-۲ اهداف کشاورزی زیستی | ۲۶ |
۱۱-۲ اصول کشاورزی زیستی | ۲۸ |
۱۲-۲ تاریخچه ی کشاورزی زیستی در جهان | ۲۸ |
۱۳-۲ تاریخچه کشاورزی زیستی در ایران | ۳۳ |
۱۴-۲ ابعاد کشاورزی زیستی | ۳۳ |
۱۵-۲ ابعاد اقتصادی کشاورزی زیستی
۱۶-۲ ابعاد اجتماعی کشاورزی زیستی |
۳۴
۳۴ |
۱۷-۲ ابعاد زیست محیطی کشاورزی زیستی | ۳۵ |
۱۸-۲ اهمیت نهاده های زیستی در کشاورزی | ۳۵ |
۱۹-۲ وضعیت کاربرد کودهای زیستی در ایران | ۳۸ |
۲۰-۲ نقش ترویج و آموزش کشاورزی در توسعه کشاورزی زیستی | ۳۸ |
۲۱-۲ پیش نیازهای توسعه کشاورزی زیستی | ۴۰ |
۲۲-۲ چالشهاي كشاورزي زیستی در ايران | ۴۰ |
۲۳-۲ نتیجه گیری | ۴۱ |
بخش دوم
۲۴-۲ مدلهای پذیرش فناوری |
۴۲ |
۱-۲۴-۲ مقدمه | ۴۲ |
۲-۲۴-۲ مدل عمل منطقی | ۴۳ |
۳-۲۴-۲ مدل رفتار برنامه ریزی شده | ۴۵ |
۴-۲۴-۲ مدل تجزیه رفتار برنامه ریزی شده | ۴۶ |
۵-۲۴-۲ مدل پذیرش فناوری (TAM ) دیویس | ۴۹ |
بخش سوم | |
۲۵-۲ مروری بر مطالعات پیشین
۱-۲۵-۲ مطالعات داخلی |
۵۲
۵۲ |
۲-۲۵-۲ معالعات خارجی | ۶۰ |
۲۶-۲ نتیجه گیری | ۶۴ |
۲۷-۲ مدل نظری پذیرش | ۶۴ |
فصل سوم | |
۱-۳ مقدمه | ۶۶ |
۲-۳ روش تحقیق | ۶۶ |
۳-۳ جامعه و نمونه آماری | ۶۶ |
۴-۳ سوالهای تحقیق | ۶۸ |
۵-۳ ابزار جمع آوری دادهها | ۶۸ |
۶-۳ متغیرهای پژوهش | ۶۹ |
۱-۶-۳ متغیرهای وابسته | ۷۱ |
۱-۱-۶-۳ ادراک از سودمندی نهادههای زیستی | ۷۰ |
۲-۱-۶-۳ ادراک از سهولت استفاده از نهاده های زیستی | ۷۱ |
۳-۱-۶-۳ نگرش در رابطه با استفاده از نهاده های زیستی | ۷۱ |
۴-۱-۶-۳ تمایل در رابطه با استفاده از نهادههای زیستی | ۷۲ |
۵-۱-۶-۳ رفتار در رابطه با استفاده از نهاده های زیستی | ۷۳ |
۲-۶-۳ متغیرهای مستقل | ۷۳ |
۱-۲-۶-۳ ویژگیهای فردی و زراعی | ۷۳ |
۷-۳ تجزیه و تحلیل دادهها | ۷۴ |
۸-۳ سطحبندی متغیرهای پذیرش نهاده های زیستی از دیدگاه گندمکاران | ۷۴ |
۹-۳ شناسایی منطقه مورد مطالعه | ۷۵ |
فصل چهارم | |
۱-۴ مقدمه | ۷۷ |
۲-۴ یافته های توصیفی | ۷۷ |
۱-۲-۴ توزیع فراوانی سن پاسخگویان | ۷۸ |
۲-۲-۴ توزیع فراوانی سطح تحصیلات پاسخگویان | ۷۸ |
۳-۲-۴ توزیع فراوانی بعد خانوار پاسخگویان | ۷۹ |
۴-۲-۴ توزیع فراوانی مالکیت زمین پاسخگویان | ۷۹ |
۵-۲-۴ توزیع فراوانی سابقه کاشت گندم پاسخگویان | ۸۰ |
۶-۲-۴ توزیع فراوانی سطح زیر کشت محصول گندم پاسخگویان | ۸۱ |
۷-۲-۴ توزیع فراوانی شرکت پاسخگویان در کلاسهای آموزشی-ترویجی | ۸۱ |
۸-۲-۴ توزیع فراوانی میزان مصرف سم در محصول گندم توسط پاسخگویان | ۸۲ |
۹-۲-۴ توزیع فراوانی میزان مصرف کود شیمیایی در محصول گندم توسط پاسخگویان | ۸۲ |
۱۰-۲-۴ توزیع فراوانی میزان اطلاعات و میزان استفاده پاسخگویان در مورد نهاده های زیستی | ۸۳ |
۱۱-۲-۴ اولویت بندی گویه های سودمندی نهادههای زیستی از دیدگاه گندم کاران | ۸۴ |
۱۲-۲-۴ اولویت بندی گویه های سهولت استفاده از نهادههای زیستی از دیدگاه گندم کاران | ۸۵ |
۱۳-۲-۴ اولویت بندی گویه های نگرش گندمکاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۸۶ |
۱۴-۲-۴ اولویت بندی گویه های تمایل گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۸۷ |
۱۵-۲-۴ اولویت بندی گویه های رفتار گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۸۸ |
۱۶-۲-۴ اولویت بندی گویه های پذیرش نهاده های زیستی از دیدگاه گندم کاران در حال حاضر | ۸۹ |
۱۷-۲-۴ اقدامات لازم جهت توسعه ی پذیرش نهاده های زیستی | ۹۱ |
۱۸-۲-۴سطح بندی میزان مطلوبیت ابعاد پذیرش نهاده های زیستی | ۹۲ |
۳-۴ آمار استنباطی | ۹۳ |
۱-۳-۴ مقایسه میانگین ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی بر حسب شرکت در کلاسهای آموزشی-ترویجی | ۹۳ |
۲-۳-۴ مقایسه ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی بر حسب ویژگیهای فردی پاسخگویان | ۹۵ |
۳-۳-۴ مقایسه ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی بر حسب ویژگیهای حرفهای پاسخگویان | ۱۰۰ |
۴-۳-۴ آزموهای همبستگی | ۱۰۲ |
۱-۴-۳-۴ بررسی همبستگی ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی با متغیرهای فردی | ۱۰۲ |
۲-۴-۳-۴ بررسی همبستگی ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی با متغیرهای حرفه ای | ۱۰۵ |
۵-۳-۴ تحلیل عاملی عوامل مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی | ۱۰۷ |
۶-۳-۴ رابطه بین عاملهای پژوهش و ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی از دیدگاه گندم کاران | ۱۱۰ |
۷-۳-۴ رابطه بین متغیرهای وابسته پژوهش | ۱۱۲ |
۸-۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس | ۱۱۳ |
۱-۸-۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر رفتار به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۳ |
۲-۸-۳-۴تحلیل مسیرعوامل مؤثر بر تمایل به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۴ |
۳-۸-۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر نگرش به کاربرد نهاده های زیستی
۴-۸-۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر ادراک از سهولت کاربرد نهاده های زیستی |
۱۱۶
۱۱۷ |
۵-۸-۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر ادراک از سودمندی نهاده های زیستی | ۱۱۹ |
۶-۸-۳-۴ مجموع تأثیرات غیرمستقیم متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته | ۱۲۲ |
فصل پنجم | |
۱-۵ نتیجه گیری و پیشنهادها | ۱۲۸ |
منابع | ۱۴۲ |
ضمایم | ۱۶۵ |
فهرست نگارهها
نگاره ۱-۲ دلایل ضرورت تحول در بخش کشاورزی | ۲۰ |
نگاره ۲-۲ اهداف کشاورزی پایدار | ۲۲ |
نگاره ۳-۲ اهداف کشاورزی پایدار | ۲۳ |
نگاره ۴-۲ اهداف کشاورزی زیستی | ۲۷ |
نگاره ۵-۲ ابعاد کشاورزی زیستی | ۳۴ |
نگاره ۶-۲ مدل عمل منطقی آجزن و فیشبن | ۴۴ |
نگاره ۷-۲ مدل رفتار برنامه ریزی شده آجزن | ۴۵ |
نگاره ۸-۲ مدل رفتار برنامه ریزی شده تجزیه شده تیلور و تاد | ۴۷ |
نگاره ۹-۲ مدل پژوهش | ۴۸ |
نگاره ۱۰-۲ مدل پژوهش | ۴۹ |
نگاره ۱۱-۲ مدل پذیرش فناوری دیویس و دیگران | ۵۱ |
نگاره ۱۲-۲مدل نظری پذیرش نهاده های زیستی براساس مدل TAM دیویس | ۶۵ |
نگاره ۱-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر رفتار به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۴ |
نگاره ۲-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر تمایل به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۵ |
نگاره ۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر نگرش به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۷ |
نگاره ۴-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر ادراک از سهولت کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۹ |
نگاره ۵-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر سودمندی نهاده های زیستی | ۱۲۱ |
نگاره۶-۴ مدل نهایی نظری پژوهش ۱۲۴
فهرست جداول
جدول ۱-۲ تعاریفی از کشاورزی پایدار | ۲۱ |
جدول۲-۲ ابعاد کشاورزی پایدار | ۲۴ |
جدول ۳-۲ تعاریف کشاورزی زیستی | ۲۵ |
جدول ۱-۳ روستاهای تحت حوضه دهستان حشمت آباد | ۶۷ |
جدول ۲-۳ میزان پایایی بخشهای مختلف پرسشنامه محقق ساخت | ۶۹ |
جدول ۳-۳ متغیرهای مورد بررسی در پژوهش | ۷۰ |
جدول ۱-۴ توزیع فراوانی سن پاسخگویان | ۷۸ |
جدول ۲-۴ توزیع فراوانی سطح تحصیلات پاسخگویان | ۷۸
|
جدول ۳-۴توزیع فراوانی بعد خانوار پاسخگویان | ۷۹ |
جدول ۴-۴ توزیع فراوانی مالکیت زمین پاسخگویان | ۸۰ |
جدول ۵-۴ توزیع فراوانی سابقه کاشت گندم پاسخگویان
جدول ۶-۴ توزیع فراوانی سطح زیر کشت محصول گندم پاسخگویان |
۸۰
۸۱ |
جدول ۷-۴ توزیع فراوانی شرکت پاسخگویان در کلاسهای آموزشی-ترویجی
جدول ۸-۴ توزیع فراوانی میزان مصرف سم در هر هکتار محصول گندم توسط پاسخگویان |
۸۱
۸۲ |
جدول ۹-۴ توزیع فراوانی میزان مصرف کودشیمیایی در هر هکتار محصول گندم توسط پاسخگویان | ۸۳ |
جدول ۱۰-۴ توزیع فراوانی میزان استفاده و اطلاعات پاسخگویان در مورد نهاده های زیستی | ۸۳ |
جدول۱۱-۴ دیدگاه گندم کاران در خصوص سودمندی نهاده های زیستی | ۸۴ |
جدول ۱۲-۴ دیدگاه گندم کاران در خصوص سهولت استفاده از نهاده های زیستی | ۸۵ |
جدول ۱۳-۴ وضعیت نگرش گندم کاران در خصوص نهاده های زیستی | ۸۶ |
جدول ۱۴-۴: وضعت تمایل گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۸۸ |
جدول ۱۵-۴ وضعیت رفتار گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۸۹ |
جدول ۱۶-۴: اولویتبندی گویه های پذیرش نهادههای زیستی از دیدگاه گندم کاران در حال حاضر | ۹۰ |
جدول ۱۷-۴ اقدامات لازم جهت توسعه ی پذیرش نهادههای زیستی | ۹۱ |
جدول۱۸-۴ فراوانی و سطحبندی میزان مطلوبیت ابعاد پذیرش نهادههای زیستی | ۹۲ |
جدول ۱۹-۴ بررسی اختلاف بین دو گروه شرکت کرده و نکرده در کلاسهای آموزشی- ترویجی از نظر سایر متغیرهای پژوهش | ۹۵ |
جدول ۲۰-۴ بررسی اختلاف بین ویژگیهای فردی پاسخگویان با سایر متغیرهای پژوهش | ۹۷ |
جدول ۲۱-۴ بررسی سطح تحصیلات بر دیدگاه گندم کاران در خصوص سودمندی نهاده های زیستی | ۹۷ |
جدول ۲۲-۴بررسی سطح تحصیلات بر دیدگاه گندم کاران در خصوص سهولت کاربرد نهاده های زیستی | ۹۸ |
جدول ۲۳-۴ بررسی سطح تحصیلات بر نگرش گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی | ۹۹ |
جدول ۲۴-۴ بررسی سطح تحصیلات بر تمایل گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی
جدول۲۵-۴ بررسی سطح تحصیلات بر رفتار گندم کاران در خصوص استفاده از نهاده های زیستی |
۹۹
۱۰۰ |
جدول ۲۶-۴ بررسی اختلاف بین ویژگیهای زراعی پاسخگویان با سایر متغیرهای پژوهش | ۱۰۲ |
جدول۲۷-۴ :بررسی همبستگی ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی با متغیرهای فردی | ۱۰۴ |
جدول۲۸-۴ :بررسی همبستگی ابعاد مؤثر بر پذیرش نهاده های زیستی با متغیرهای حرفه ای | ۱۰۷ |
جدول۲۹-۴: خلاصه تحليل عاملي متغيرهاي مؤثر در پذیرش نهادههای زیستی | ۱۰۸ |
جدول۳۰-۴ عاملها و متغيرهاي مربوط به پذیرش نهاده های زیستی | ۱۰۹ |
جدول ۳۱-۴ تعیین میزان همبستگی متغیرهای عاملهای پژوهش با متغیرهای پذیرش نهاده های زیستی | ۱۱۲ |
جدول ۳۲-۴: همبستگی بین متغیرهاي مدل پژوهش | ۱۱۳ |
جدول ۳۳-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر رفتار به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۱۴ |
جدول ۳۴-۴ تحلیل مسیر عوامل موثر بر تمایل به کاربرد نهاده های زیستی
جدول ۳۵-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر نگرش به کاربرد نهاده های زیستی |
۱۱۵
۱۱۶ |
جدول ۳۶-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر سهولت کاربرد نهاده های زیستی
جدول ۳۷-۴ تحلیل مسیر عوامل مؤثر بر سودمندی نهاده های زیستی |
۱۱۸
۱۲۰ |
جدول ۳۸-۴ مجموع تأثیرات غیرمستقیم متغیرهای مستقل بر متغیر رفتار به کاربرد نهاده های زیستی | ۱۲۲ |

دیدگاهی بنویسید