نامعلوم کشاورزی ۸

نامعلوم کشاورزی ۸

کشور عزیزمان ایران با توجه به تنوع اقلیم ، آب و هوای مطبوع و اراضی وسیعی که در اختیار دارد در صورت مدیریت در عرصه کشاورزی میتواند یکی از قطب های بلامنازع کشاورزی دنیا باشد و با پرورش دانش آموختگان خبره در گرایش های مختلف رشته کشاورزی میتوان به این مهم نایل آمد. مسترداک در ادامه به معرفی پایان نامه های کارشناسی ارشد رشته کشاورزی میپردازد. پایان نامه حاضر با عنوان” نامعلوم کشاورزی ۸ ” با گرایش زراعت و اصلاح نباتات و با فرمت Word (قابل ویرایش) تقدیم شما دانشجویان عزیز میگردد.

 

مقدمه نامعلوم کشاورزی ۸:

جمعیت جهان در سال ۱۹۸۰، ۴/۴ میلیارد نفر بوده است در حالیکه این میزان در سال ۲۰۰۰ به ۶ میلیارد نفر رسیده است و انتظار می رود در سال ۲۰۲۵ به ۸ میلیارد نفر برسد. در عین حال تا سال ۲۰۰۰ فقط حدود ۴درصد به زمین‏های زراعی افزوده شده است(عبادی و مجنونیان،۱۳۸۷). به دلیل افزایش جمعیتجهت افزایش تولید مواد غذایی نیاز به مصرف آب بیشتری است. این امر، خصوصا در مناطق خشک جهان، که آب عامل عمده محدود کننده تولیدات کشاورزی می‏باشد، از اهمیت ویژه‏ای برخوردار است. مساحت زیادی از کشور ایران جز مناطق خشک و نیمه خشک محسوب می‏شود و اهمیت آب و آبیاری در این مناطق به خوبی روشن است. کمبود آب از یک طرف و عدم کاربرد صحیح منابع آب موجود و ضعف‏هایی در مدیریت منابع آبی کشور، امکان گسترش توسعه کشت در اراضی مستعد را عملا مشکل نموده است (کریمی، ۱۳۸۶). بخش کشاورزی عمده‏ترین مصرف کننده آب کشور است و ارقامی که در گزارشات مختلف در این زمینه ارایه گردیده حاکی از این است که بیش از ۹۲ درصد حجم آبی که در کشور مورد استفاده قرار می‏گیرد، صرف تولیدات کشاورزی می‏گردد و بیشترین حجم تلفات آب نیز مربوط به همین بخش می‏باشد (سیادت، ۱۳۶۳). با توجه به اینکه کشور ایران جزو مناطق خشک و نیمه خشک می‏باشد، با استفاده بهینه از منابع آبی و تقویت سازوکارهای تحمل به تنش خشکی می‏توان نقش مهمی در بهبود تولید محصولات زراعی ایفا نمود.

جهت کاهش اثر نامطلوب تنش خشکی بر گیاه راهکارهای گوناگونی از جمله مدیریت مصرف کود بویژه کودهای نیتروژنی(هیرل[۱]،۲۰۰۷) مدیریت مصرف آب(گال[۲]،۲۰۱۰) و افزایش توانایی گیاه به کم‏آبی(ولنت[۳]،۲۰۰۹)پیشنهاد شده است. این راه‏کارها بسته به ویژگی‏های خاک، نوع گیاه و مراحل رشد آن متفاوت است. استفاده از برقراری هم‏زیستی گیاه با قارچ‏های آربیسکو- میکوریزا و بهبود روابط آبی آن با گیاه میزبان از جمله راهکارهایی است که طی دهه‏های اخیر به کار گرفته شده است(اسمیت[۴]،۲۰۰۹).رشد سریع جمعیت جوامع بشری و افزایش تقاضا برای مواد غذایی موجب تحول شگرف در کشاورزی سنتی شد به گونه‏ای که با افزایش روز افزون جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر و همچنین با توسعه علم و فناوری و رویکرد بشر به نهاده‏های غیر طبیعی و اغلب شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی گسترش فراوانی پیدا کرده است. در این راستا از انواع کودها، سموم شیمیایی و کاشت انواع پر محصول گونه‏های زراعی و باغی موجب افزایش محصولات کشاورزی شد(بی‏نام، ۲۰۰۵).

بر طبق آمار ایران سالانه بیش از ۲۷ هزار تن آفت‏کش شیمیایی مصرف می‏شود(یویراتنام[۵]، ۱۹۹۰). همچنین در یک دهه گذشته میزان مصرف کود شیمیایی از ۴/۲ میلیون تن در سال ۱۳۷۸ به ۳/۳ میلیون تن در سال ۱۳۸۷ افزایش یافته است(متشرع زاده و همکاران،۱۳۸۷).اما این افزایش تولید با مشکلات زیست محیطی متعددی مانند آلودگی منابع آب و خاک، بروز آفات و بیماری‏های جدید و همچنین مشکلاتی برای انسان مانند بروز سوء تغذیه و بیماری‏های مختلف در اثر کاهش کیفیت مواد غذایی همراه بوده است. بر طبق برآوردهای سازمان جهانی بهداشت سالیانه دست کم ۳ میلیون کارگر کشاورزی مسموم می‏شوند و حدود ۲۰ هزار نفر از آن‏ها می‏میرند(جلالی ، ۱۳۸۵). این نگرانی‏ها بسیاری از محققان را بر آن داشت تا با نگاهی عمیق‏تر به فعالیت‏های کشاورزی بنگرند و با ارائه تدابیری مانند کشاورزی پایدار که همراه با حفاظت از زمین، آب و ذخایر ژنتیکی گیاهی و جانوری است و همچنین تخریب زیست محیطی به همراه ندارد سعی در رفع این مشکلات نمایند. در این رهیافت، کشاورزی پایدار سعی بر رفع نیازهای انسان، عدالت اجتماعی و  پایداری منابع دارد و در این میان کشاورزی ارگانیک یکی از راهبردهای دستیابی به توسعه و کشاورزی پایدار و سلامت جامعه است(آندوتو[۶]،۲۰۰۱). از سوی دیگر کمبود مواد پروتئینی، ویتامین‏ها و املاح معدنی عامل اصلی بروز بیماری‏ها در ممالک فقیر می‏باشد. فقط ۲۸درصد از جمعیت جهان از مقدار کالری لازم در روز یعنی بیش از ۲۷۰۰ کالری بهره‎مند می‏شوند و ۱۲درصد از ۲۲۰۰ تا ۲۷۰۰ کالری در روز و ۶۰ درصد فقط ۲۲۰۰ کالری مصرفی یعنی تقریبا در یک حالت روزه دایم بسر می‏برند(کامرانی، ۱۳۷۲). در این میان سهم دانه‏های روغنی به عنوان یکی از محصولات با اهمیت کشاورزی با فرآورده‏های مختلف خود جهت تامین بخشی از نیازهای جوامع بشری حائز اهمیت می‏باشد. بطوریکه از هر گرم چربی ۹ کالری انرژی حاصل می‏شود این در حالی است که سهم مواد قندی نشاسته‏ای و پروتئینی ۴ کالری است و با توجه به این که هر ساله مبالغ هنگفتی ارز صرف واردات روغن به کشور می‏گردد،ضرورت توجه به دانه‏های روغنی لازم به نظر می‏رسد.

با توجه به منابع آبی و خصوصیات اقلیمی لرستان، کشت دوم سویا بعد از غلات دانه‏ریز به منظور استفاده بهینه از آب و هوا، زمین، کارگر و منابع مورد استفاده و امکان تولید دو محصول در یک فصل زراعی انجام می‏گیرد، حفظ حاصلخیزی خاک و استفاده از عناصر ریز مغذی از عوامل مهم در افزایش عملکرد سویا می‏باشد. امروزه کاربرد سموم و کود شیمیایی در زمین‏های زراعی به طور قابل ملاحظه‏ای افزایش یافته است که  علاوه بر هزینه‏های اضافی اثر جبران ناپذیری بر محیط زیست و سلامت انسان دارند و آلودگی خاک وآب ناشی از مواد شیمیایی باعث ایجاد مسائل بغرنج در این زمینه شده است. از آنجاییکه عملکرد و کیفیت سویا تحت تاثیر شرایط محیطی نظیر دما، رطوبت نسبی، رطوبت خاک و کود مصرفی قرار می‏گیرد و از طرفی پژوهش‏های اخیر نشان داده است که تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان زراعی با استفاده از کودهای زیستی می‏تواند نقش کلیدی در نگهداری حاصلخیزی خاک، حفظ رطوبت خاک و پایداری کشاورزی ایفا نماید،

 

این تحقیق جهت دستیابی به اهداف زیر طراحی و اجرا گردید:

۱- بررسی تاثیر کودهای ورمی‏کمپوست و میکوریزا بر عملکرد و اجزای عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک وفیزیولوژیک گیاه سویا.

۲- بررسی اثرتنش کم‏آبی بر عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گیاه سویا.

۳- بررسی اثر کودهای ورمی‏کمپوست و میکوریزا بر کاهش یا تشدید اثر نامطلوب تنش کم‏آبی در گیاه سویا.

۴- تعیین تیمار مناسب تنش کم‏آبی از نظر کم‏ترین خسارت بر عملکرد و خصوصیات کمی وکیفی گیاه سویا.

 

 

نتیجه ‏گیری کلی:

در نتیجه این تحقیق مشخص شد که هر چه تنش کم‏آ‏بی شدیدتریبه گیاه سویا وارد شد، مراحل نموی خود را با سرعت بیشتری طی کرده به طوری‏که از تعداد روز از کاشت تا گلدهی و غلاف‏دهی کاسته شد و گیاه در مدت زمان کوتاه‏تری رسیدگی خود را کامل نمود. همچنین گیاهان تیمار شاهد نسبت به سطوح بالاتر کودی زودرس‏تر شدند.

تنش کم‏آبی با اثر منفی بر فتوسنتز گیاه سبب کاهش ارتفاع گیاه، تعداد شاخه فرعی، طول غلاف، متوسط طول میانگره، قطر ساقه و تعداد گره ساقه گیاه گردید. در حالی‏که بر ارتفاع پایین‏ترین غلاف از سطح زمین تاثیر معنی‏داری نداشت. نتایج این آزمایش حاکی از برتری کودهای تلفیقی ورمی‏کمپوست و میکوریزا نسبت به سایر تیمارهای کودی است و پاسخ مثبت گیاه سویا به کاربرد این کودهاست بطوریکه تیمار کودیF6 بیشترین میانگین را برای صفات ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی، متوسط طول میانگره داشت. ولی تیمار کودی بر طول غلاف، ارتفاعپایین‎ترین غلاف از زمین، قطر ساقه و تعداد گره در ساقه اصلی معنی‏دار نبود.از طرفی کاربرد کود ورمی‏کمپوست به مقدار زیاد و به تنهایی در کوتاه مدت به علت رهاسازی تدریجی عناصر غذایی نمی‏تواند به طور کامل تامین کننده نیاز کودی سویا باشد از این رو استفاده تلفیقی از کودهای ورمی‏کمپوست و میکوریزا به همراه کود شیمیایی عرف منطقه ضمن آنکه کمبود عناصر غذایی را جبران می‏کند سبب حفظ حاصلخیزی خاک شده و تولید پایدار محصول را به دنبال دارد که با تاثیر مثبت بر اجزای زایشی در نهایت سبب افزایش عملکرد دانه و شاخص برداشت در سویا گردیده است.

با افزایش شدت کمبود آب عملکرد بیولوژیک،عملکرد دانه، تعداد غلاف در ساقه اصلی و فرعی، تعداد غلاف در بوته و متر مربع، تعداد غلاف در گره، تعداد دانه در غلاف و در بوته و وزن هزار دانه کاهش یافت. به طوریکه عملکرد دانه و بیولوژیک در تیمار آبیاریS3نسبت به شاهد به ترتیب حدود ۴۰ و ۳۱ درصد کاهش یافت. این کاهش را می‏توان با افت تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف و به تبع آن کاهش تعداد دانه در بوته و کمبود مواد غذایی و رطوبت در محیط ریشه در آبیاری محدود مرتبط دانست. همچنین با افزایش تنش کم‏آبی از رطوبت نسبی برگ و میزان کلروفیل برگ و شاخص سطح برگ کاسته شد به طور کلی شاخص سطح برگ در ابتدای رشد کم بود و با ادامه فصل رشد افزایش یافته تا اینکه در مرحله گلدهی یعنی حدودا ۵۲ روز بعد از کاشت به حداکثر خود رسید و در ادامه با ریزش و پیر شدن برگ‏ها کاهش یافته است یافته‏های این آزمایش نشان داد تلفیق کود میکوریزا و ورمی‏کمپوست شاخص سطح برگ را نسبت به شاهد افزایش بیشتری داد.

 

 

 

 

 

مسترداک | آموزش زبان انگلیسی | اپلیکیشن | بانک اطلاعات | برنامه نویسی و طراحی وب سایت | قالب و افزونه | پایان نامه دکترا | تاریخ | تربیت بدنی | جغرافیا | حسابداری | حقوق | رشته های پزشکی | پزشکی | روانشناسی | زبان و ادبیات فارسی | علوم تربیتی | فقه و مبانی حقوق اسلامی | کشاورزی | کلام تطبیقی | مدیریت | پایان نامه کارشناسی | پایان نامه کارشناسی ارشد | تربیت بدنی | علوم انسانی | اقتصاد | تاریخ | باستان شناسی | جغرافیا | حقوق | رشته حسابداری | روانشناسی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی | علوم اجتماعی | علوم تربیتی | علوم سیاسی | فقه و حقوق اسلامی | کتابداری و اطلاع رسانی | مدیریت | علوم پایه | زمین شناسی | زیست شناسی | شیمی | فنی و مهندسی | برق | صنایع غذایی | عمران | کامپیوتر و فناوری اطلاعات | کشاورزی | هنر و معماری | معماری | پروژه آموزشی | تحقیق و جزوات آموزشی | ترجمه مقالات ISI | طرح توجیهی | کتاب | گزارش کارآموزی | نرم افزار |

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0