پاسخ های مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو رقم انگور به اسید سالیسیلیک و نيتريك اكسيد در شرایط شوری: رساله دکتری رشته علوم باغبانی گرایش میوه کاری

پاسخ های مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو رقم انگور به اسید سالیسیلیک و نيتريك اكسيد در شرایط شوری: رساله دکتری رشته علوم باغبانی گرایش میوه کاری

پایان نامه ای که به شما همراهان صمیمی فروشگاه مسترداک معرفی میگردد از سری پایان نامه های جدید رشته  کشاورزی – علوم باغبانی ، گرایش میوه کاری  با عنوان پاسخ های مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو رقم انگور به اسید سالیسیلیک و نيتريك اكسيد در شرایط شوری در  ۲۴۰ صفحه با فرمت Word (قابل ویرایش) در مقطع دکتری PH.d  تهیه و نگارش شده است. امیدواریم مورد توجه کاربران سایت و دانشجویان عزیز مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های جذاب کشاورزی  قرار گیرد.

 

چکیده رساله پاسخ های مورفولوژیک و فیزیولوژیک دو رقم انگور به اسید سالیسیلیک و نيتريك اكسيد در شرایط شوری:

شوری خاک یکی از جدی­ترین تهدید­های محیطی برای بقاء گیاهان محسوب می­گردد. پژوهش­ها نشان داده است که برخی از تنظیم کننده­های رشد مانند اسید سالیسیلیک و نیتریک ­اکسید، باعث ایجاد مقاومت در گیاهان نسبت به تنش­های محیطی مانند گرما، سرما، خشکی و شوری می شود. به منظور بررسی تاثیر نیتریک اکسید و اسید سالیسیلیک بر­کاهش اثر منفی تنش شوری در دو رقم انگور (قره شانی و تامپسون سیدلس)، پژوهشی در قالب دو آزمایش جداگانه انجام گرفت.

در آزمایش اول، قلمه ­های ریشه ­دار شده هر دو رقم با ۵ سطح شوری (شوری در محلول غذایی) ۰ (شاهد)، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ میلی­مولار کلرید سدیم و چهار سطح سدیم ­نیترو­پروسید (محلول­پاشی برگساره­ای)، ۰ (شاهد)، ۵/۰ ،۱و ۵/۱ میلی­مولار تیمار شدند. در آزمایش دوم، قلمه ­های ریشه ­دار شده هر دو رقم با همان سطوح شوری مشابه آزمایش اول و ۴ سطح اسید سالیسیلیک (محلول­پاشی برگساره­ای) ۰(شاهد)، ۱۰۰، ۲۰۰ و ۳۰۰ میلی­گرم در لیتر تیمار گردیدند. در هر دو آزمایش، برخی ویژگی­های مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیو­شیمیایی در شرایط تنش شوری، مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج نشان داد که افزایش غلظت کلرید سدیم در محلول غذایی، باعث کاهش شاخص­های رشدی، فتوسنتز و محتوای نسبی آب برگ شد. ميزان پرولین، گلیسین بتائین و قندهای محلول با افزایش شوری، افزایش یافتند. ميزان آنزيم­های آنتی اکسیدانی تا سطح شوري ۷۵ ميلي‌مولار، افزايش و از آن به بعد کاهش یافتند. همچنین در اثر شوری، غلظت یون­های نیترات، پتاسیم،کلسیم، منیزیم، آهن و روی، در برگ و ریشه کاهش و میزان یون­های سدیم و کلر افزايش یافتند.

همچنین میزان نشت یونی غشاء یاخته­ای برگ و میزان مالون دی آلدئید به­ طور چشم­گیری با افزایش شوری افزایش و محتوای نسبی آب برگ کاهش یافت. یافته ­های این پژوهش، نشان داد که در شرایط تنش شوری، کاربرد سدیم ­نیترو­پروسید (در غلظت­های ۱ و ۵/۱ میلی­مولار)، باعث افزایش کارایی رشد، بهبود فتوسنتز، افزایش فعالیت آنزيم­های آنتی اکسیدانی و اسمولیت­ های سازگار،کاهش نشت یونی و نیز کاهش جذب یون­های سدیم و کلر درهر دو رقم شد.

کاربرد اسید سالیسیلیک (درغلظت­های۲۰۰  و ۳۰۰ میلی­گرم در لیتر) باعث کاهش تاثیر منفی شوری بر بیشتر شاخص­های گفته شده  در هر دو رقم شد. به ­طور کلی در هر دو آزمایش، رقم قره شانی در مقایسه با رقم تامپسون سیدلس در بیشتر شاخص­ها، نسبت به شوری متحمل­تر بوده و استفاده از سدیم­ نیترو­پروسید (غلظت ۵/۱ میلی مولار) و اسید سالیسیلیک (۳۰۰-۲۰۰ میلی گرم در لیتر) می­تواند بعضی از اثرات منفی ناشی از تنش شوری (به­­ ویژه در غلظت­های کمتر از ۵۰ میلی مولار) را در هر دو رقم انگور تعدیل نماید.

کلمات کلیدی: انگور، تنش شوری، شاخص­های رشدی، فتوسنتز، کلروفیل، آنزيم­های آنتی اکسیدانی­، گلیسین بتائین، سدیم­نیترو­پروسید و اسید سالیسیلیک

 

مقدمه

تنش شوری

گیاهان در اغلب موارد، در معرض تنش­های غیر زنده مانند خشکی، شوری، دمای کم و زیاد، غرقابی، فلزات سنگین، ازن، اشعه UV، علف­کش­ها و غیره بوده که تهدید جدی برای تولید محصول می باشند (Parvaiz et al., 2013).

شوری به ­عنوان یکی از مهمترین عوامل محیطی مخرب محدود کننده تولید محصول در گیاهان به­ ویژه در دوره باردهی محسوب می شود، زیرا بیشتر گیاهان، به شوری حساس بوده و در غلظت­های بالای نمک خاک، آسیب می بینند (Munns and Tester, 2008). هر ساله بیش از ۴۵ میلیون هکتار از زمین­های آبی در دنیا که در حدود ۲۰ درصد کل زمین­های کشاورزی را شامل می شوند، توسط شوری آسیب دیده و میزان ۵/۱ میلیون هکتار از این زمین­ها به ­دلیل شوری، هر ساله قابلیت کشت خود را از دست می دهند (Munns and Tester, 2008). از طرف دیگر، افزایش شوری زمین­های کشاورزی، اثرات مخرب روی کره زمین داشته در نتیجه بیش از ۵۰ درصد زمین­های تحت کشت تا اواسط قرن بیست و یک از بین خواهند رفت (Mahajan and Tuteja, 2005).

کشور ایران با وسعت یک میلیون و ششصد و چهل و هشت هزار کیلومتر مربع، در جنوب غربی آسیا قرار دارد (مومنی، ۱۳۸۹). اطلاعات کمی درباره پراکنش جغرافیایی و سطوح شوری خاک­های شور ایران در مقیاس سرزمین و در مقیاس اراضی کشاورزی ارائه گردیده است. از مجموع ۸/۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی ایران که دارای خاک­های با درجات شوری مختلف هستند، حدود ۳/۴ میلیون هکتار جزء آن دسته از اراضی هستند که به غیر از شوری محدودیت دیگری ندارند و حدود ۵/۲ میلیون هکتار  افزون­ بر شوری، دارای محدودیت های مربوط به جنس خاک، پستی و بلندی، فرسایش و آب زیر­زمینی نیز هستند. در ایران، شوری یک مسئله فراگیر و محدودکننده تولید پایدار کشاورزی است، به­ طوری که قسمت­های زیادی از مناطق خشک و نیمه خشک کشور، به­ ویژه فلات مرکزی ایران، دشت­های ساحلی جنوب و دشت خوزستان مبتلا به سطوح مختلف شوری هستند (مومنی، ۱۳۸۹).

 

تعریف شوری

            چنانچه مقدار هدایت الکتریکی عصاره اشباع محلول خاک از چهار دسی زیمنس بر متر بیشتر باشد، آن خاک را خاک شور می­نامند که این مقدار معادل تقریبا ۴۰ میلی­مولار NaCl بوده و فشار اسمزی معادل ۲/۰ مگا پاسکال تولید می­کند

 

 

فهرست مطالب

صفحه عنوان
۱ فصل اول – مقدمه
۲ ۱-۱- تنش شوری
۳ ۱-۲- تعریف شوری
۳ ۱-۳- اثرات شوری بر گیاهان
۴ ۱-۴- اسید سالیسیلیک
۴ ۱-۴-۱- ویژگی­های شیمیایی و بیو­شیمیایی اسید سالیسیلیک
۵ ۱-۴-۲- بیوسنتز اسید سالیسیلیک
۶ ۱-۵- نیتریک اکسید
۷ ۱-۵-۱- ویژگی­های شیمیایی نیتریک اکسید
۷ ۱-۵-۲- بیوسنتز نیتریک اکسید
۷ ۱-۵-۲-۱- مسیرهای آنزیمی تولید نیتریک اکسید
۷ ۱-۵-۲-۲- مسیر نیتریک اکسید سنتتاز
۸ ۱-۵-۲-۳- مسیر نیترات ردوکتاز
۹ ۱-۶- منشاء و تاریخچه کشت انگور
۹ ۱-۶-۱- ارقام انگور
۱۰ ۱-۶-۱-۱- رقم تامپسون سیدلس
۱۱ ۱-۶-۱-۲- رقم قره شانی (شاهانی سیاه)
۱۱ ۱-۷- اهداف پژوهش
۱۳ فصل دوم- مروری بر پژوهش های پیشین
۱۴ ۲-۱- اثرات شوری بر مورفولوژی گیاه
۱۶ ۲-۲- تاثیر شوری بر فتوسنتز
۱۸ ۲-۳- تاثیر شوری روی محتوای نسبی آب برگ
۱۹ ۲-۴- تاثیر شوری بر جذب عناصر غذایی
۲۳ ۲-۵- تاثیر شوری بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاء
۲۴ ۲-۶- تاثیر شوری بر اسمولیت ها و محافظت کننده اسمزی
۲۵ ۲-۷- تنش شوری و انگور
۲۷ ۲-۸- نقش اسید سالیسیلیک در پاسخ به تنش شوری در گیاهان
۲۹ ۲-۹- نقش نیتریک اکسید در پاسخ به تنش شوری در گیاهان
۳۲ فصل سوم- مواد و روش ها
۳۳ ۳-۱- مکان و زمان انجام پژوهش
۳۳ ۳-۲- روش انجام پژوهش
۳۴ ۳-۳- مواد گیاهی و شرایط رشد
۳۵ ۳-۴- ترکیب محلول غذایی
۳۵ ۳-۵- نحوه اعمال تنش شوری
۳۶ ۳-۶- کاربرد سدیم نیتروپروسید
۳۶ ۳-۷- کاربرد اسید سالیسیلیک
۳۷ ۳-۸- صفات مورد بررسی و روش­های اندازه­گیری آن­ها
۳۷ ۳-۸-۱- ویژگی­های رشدی گیاه
۳۸ ۳-۸-۲- اندازه گیری نشت یونی غشاء برگ
۳۸ ۳-۸-۳- محتوای نسبی آب برگ
۳۹ ۳-۸-۴- میزان پرولین آزاد
۴۰ ۳-۸-۵- میزان قندهای محلول کل
۴۰ ۳-۸-۶- اندازه ­گیری محتوای مالون دی آلدئید
۴۱ ۳-۸-۷- اندازه ­گیری رنگیزه­های کلروفیل و کاروتنوئید
۴۱ ۳-۸-۸- اندازه­ گیری گلایسین بتائین
۴۲ ۳-۸-۹- اندازه ­گیری پروتئین کل
۴۳ ۳-۹- اندازه­ گیری فعالیت آنزیم ها
۴۳ ۳-۹-۱- استخراج عصاره گیاهی برای سنجش فعالیت آنزیم ها
۴۳ ۳-۹-۲- اندازه­ گیری فعالیت کاتالاز
۴۴ ۳-۹-۳- اندازه­ گیری فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز
۴۴ ۳-۹-۴- اندازه­ گیری فعالیت آنزیم گایاکول پراکسیداز
۴۵ ۳-۱۰- اندازه­ گیری عناصر برگ و ریشه
۴۵ ۳-۱۰-۱- استخراج عصاره گیاهی جهت اندازه­گ یری کلر، سدیم، پتاسیم و نیترات
۴۵ ۳-۱۰-۲- اندازه­ گیری میزان یون کلر
۴۶ ۳-۱۰-۳- اندازه­ گیری میزان یون نیترات
۴۶ ۳-۱۰-۴- اندازه­ گیری میزان یون­های سدیم و پتاسیم
۴۷ ۳-۱۰-۵- استخراج عصاره گیاهی جهت اندازه­ گیری کلسیم، منیزیم، آهن و روی
۴۷ ۳-۱۱- اندازه­ گیری میزان فتوسنتز
۴۸ ۳-۱۲- تجزیه آماری داده­ ها و نرم افزارهای مورد استفاده
۴۹ فصل چهارم- نتایج
۵۰ ۴-۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آن­ها بر ویژگی­های مورفولوژیک
۵۸ ۴-۲- تاثیر شوری و سديم نيترو­پروسيد و برهمکنش آن­ها بر ویژگی­های مورفولوژیک
۶۴ ۴-۳- ويژگي‌هاي فيزيولوژيک
۶۴ ۴-۳-۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها برمیزان کلروفیل a
۶۶ ۴-۳-۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها برمیزان کلروفیل a
۶۸ ۴-۳-۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان کلروفيل b
۶۸ ۴-۳-۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان کلروفيل b
۶۹ ۴-۳-۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر کلروفيل
۶۹ ۴-۳-۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر کلروفيل
۷۰ ۴-۳-۷- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان کلروفيل کل
۷۱ ۴-۳-۸- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان کلروفيل کل
۷۱ ۴-۳-۹- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان کاروتنوئيدها
۷۲ ۴-۳-۱۰- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان کاروتنوئيدها
۷۳ ۴-۳-۱۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها برمیزان
۷۳ ۴-۳-۱۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر
۷۳ ۴-۳-۱۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان فتوسنتز خالص
۷۵ ۴-۳-۱۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان فتوسنتز خالص
۷۷ ۴-۳-۱۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان هدايت روزنه‌اي
۷۸ ۴-۳-۱۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان هدايت روزنه‌اي
۷۹ ۴-۳-۱۷- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان تعرق
۸۱ ۴-۳-۱۸- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان تعرق
۸۲ ۴-۳-۱۹- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر میزان نشت يوني
۸۴ ۴-۳-۲۰- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها برمیزان نشت يوني
۸۵ ۴-۳-۲۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر محتواي نسبي آب برگ
۸۷ ۴-۳-۲۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر محتواي نسبي آب برگ
۸۸ ۴-۴- ويژگي‌هاي بیوشیمیایی
۸۸ ۴-۴-۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان مالون­دي آلدئيد
۸۹ ۴-۴-۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان مالون­دي آلدئيد
۹۰ ۴-۴-۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان پروتئين کل
۹۱ ۴-۴-۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان پروتئين کل
۹۲ ۴-۴-۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان قندهاي محلول
۹۳ ۴-۴-۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان قندهاي محلول
۹۴ ۴-۴-۷- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان گليسين بتائين
۹۵ ۴-۴-۸- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان گليسين بتائين
۹۶ ۴-۴-۹- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان پرولين
۹۷ ۴-۴-۱۰- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان پرولين
۹۸ ۴-۴-۱۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمک نش آن­ها بر ميزان آنزيم گاياکول پراکسيداز
۱۰۰ ۴-۴-۱۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان آنزيم گاياکول پراکسيداز
۱۰۱ ۴-۴-۱۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان آنزيم کاتالاز
۱۰۳ ۴-۴-۱۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان آنزيم کاتالاز
۱۰۴ ۴-۴-۱۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان آنزيم آسکوربات پراکسيداز
۱۰۵ ۴-۴-۱۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان آنزيم آسکوربات پراکسيداز
۱۰۷ ۴-۵- ارزیابی میزان غلظت عناصر غذايي
۱۰۷ ۴-۵-۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان یون­های سديم برگ و ریشه
۱۱۰ ۴-۵-۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان یون­های سديم برگ و ریشه
۱۱۲ ۴-۵-۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان یون­های كلر برگ و ریشه
۱۱۶ ۴-۵-۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان یون­های كلر برگ و ریشه
۱۱۸ ۴-۵-۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان نيترات برگ و ریشه
۱۲۱ ۴-۵-۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان نيترات برگ و ریشه
۱۲۳ ۴-۵-۷- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان پتاسيم برگ و ریشه
۱۲۵ ۴-۵-۸- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهم کنش آن­ها بر ميزان پتاسيم برگ و ریشه
۱۲۸ ۴-۵-۹- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه
۱۳۱ ۴-۵-۱۰- تاثیر شوری و سدیم نیترو پروسید و برهم کنش آن­ها بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه
۱۳۳ ۴-۵-۱۱- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهم کنش آن­ها بر ميزان كلسيم برگ و ریشه
۱۳۶ ۴-۵-۱۲- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آن­ها بر ميزان كلسيم برگ و ریشه
۱۳۸ ۴-۵-۱۳- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آن­ها بر ميزان منيزيم برگ و ریشه
۱۳۹ ۴-۵-۱۴- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آن­ها بر ميزان منيزيم برگ و ریشه
۱۴۰ ۴-۵-۱۵- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آن­ها بر ميزان آهن برگ و ریشه
۱۴۲ ۴-۵-۱۶- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آن­ها بر ميزان آهن برگ و ریشه
۱۴۳ ۴-۵-۱۷- تاثیر شوری و اسید سالیسیلیک و برهمکنش آن­ها بر ميزان روي در برگ و ریشه
۱۴۴ ۴-۵-۱۸- تاثیر شوری و سديم نيتروپروسيد و برهمکنش آن­ها بر ميزان روي در برگ و ریشه
۱۴۶ فصل پنجم ـ بحث
۱۴۷ ۵-۱- ويژگي‌هاي مورفولوژيک
۱۴۷ ۵-۱-۱- تأثير تيمارهاي مختلف شوري، اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ويژگي‌هاي مورفولوژيک
۱۵۳ ۵-۲- ويژگي‌هاي فيزيولوژيکی
۱۵۳ ۵-۲-۱- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان کلروفيل
۱۵۶ ۵-۲-۲- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد برميزان فتوسنتز
۱۶۳ ۵-۲-۳- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان نشت يوني
۱۶۵ ۵-۲-۴- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان مالون­دي­آلدئيد
۱۶۸ ۵-۲-۵- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان محتواي نسبي آب برگ
۱۷۱ ۵-۳- ويژگي‌هاي بیوشیمیایی
۱۷۱ ۵-۳-۱- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان پرولين
۱۷۳ ۵-۳-۲- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان گليسين بتائين
۱۷۴ ۵-۳-۳- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان قندهاي محلول
۱۷۷ ۵-۳-۴- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان پروتئين کل
۱۷۹ ۵-۳-۵- تأثير تيمارهاي شوري و اسيد ساليسيليک و سديم نيتروپروسيد بر ميزان فعالیت آنزيم‌هاي آنتي‌اکسيدان
۱۸۳ ۵-۴- بررسی میزان جذب عناصر غذايي
۱۸۳ ۵-۴-۱- تأثير تیمارهای شوري و اسيد ساليسيليک در ميزان جذب عناصر غذايي
۱۸۸ ۵-۴-۲- تأثير تیمارهای شوري و سديم نيتروپروسيد بر ميزان جذب عناصر غذايي
۱۹۴ ۵-۴-۳- نتیجه ­گیری کلی
۱۹۴ ۵-۴-۴- پیشنهادات
۱۹۵ منابع

 

 

فهرست جدول­ها

عنوان صفحه
جدول ۴- ۱- نتایج مقایسه میانگین برخی از شاخص­های رشدی مورد ارزیابی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظت­های متفاوت اسید سالیسیلیک ۵۷
جدول ۴-۲- نتایج مقایسه میانگین برخی از شاخص­های رشدی مورد ارزیابی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظت های متفاوت سدیم نیترو­پروسید ۶۳
جدول ۴-۳- نتایج مقایسه میانگین رنگیزه­های فتوسنتزی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظت­های متفاوت اسید سالیسیلیک ۶۵
جدول ۴-۴- نتایج مقایسه میانگین رنگیزه­های فتوسنتزی در دو رقم انگور در سطوح مختلف شوری با غلظت­های متفاوت سدیم نیتروپروسید ۶۷
جدول۴-۵- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر ميزان کلسيم، منيزيم، آهن و روی برگ و ريشه در دو رقم انگور ۱۳۵
جدول۴-۶- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر ميزان کلسيم، منيزيم، آهن و روی برگ و ريشه در دو رقم انگور ۱۳۷

 

فهرست شکل­ها

عنوان صفحه
شکل ۴-۱- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان فتوسنتز خالص در دو رقم انگور ۷۵
شکل ۴-۲- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان فتوسنتز خالص در دو رقم انگور ۷۶
شکل۴-۳- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر هدایت روزنه­ای در دو رقم انگور ۷۸
شکل۴-۴- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر هدایت روزنه­ای در دو رقم انگور ۷۹
شکل۴-۵- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان تعرق در دو رقم انگور ۸۰
شکل۴-۶- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان تعرق در دو رقم انگور ۸۲
شکل ۴-۷- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان نشت­یونی یاخته­های  برگ در دو رقم انگور ۸۴
شکل ۴-۸- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان نشت یونی در دو رقم انگور ۸۵
شکل ۴-۹- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر محتوای نسبی آب برگ در دو رقم انگور ۸۶
شکل۴-۱۰- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر محتوای نسبی آب برگ در دو رقم انگور ۸۷
شکل۴-۱۱- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان مالون­دی­آلدئید در دو رقم انگور ۸۹
شکل۴-۱۲- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان مالون­دی آلدئید در دو رقم انگور ۹۰
شکل۴-۱۳- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پروتئین کل در دو رقم انگور ۹۱
شکل ۴-۱۴- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان پروتئین کل در دو رقم انگور ۹۲
شکل۴-۱۵- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان قند­های محلول در دو رقم انگور ۹۳
شکل۴-۱۶- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان قند­های محلول در دو رقم انگور ۹۴
شکل۴-۱۷- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان گلیسین بتائین در دو رقم انگور ۹۵
شکل۴-۱۸- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان گلیسین بتائین در دو رقم انگور ۹۶
شکل۴-۱۹- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پرولین در دو رقم انگور ۹۷
شکل۴-۲۰- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان پرولین در دو رقم انگور ۹۸
شکل۴-۲۱- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم گایاکول پراکسیداز در دو رقم انگور ۹۹
شکل ۴-۲۲- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان آنزیم گایاکول پراکسیداز در دو رقم انگور ۱۰۱
شکل۴-۲۳- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم کاتالاز در دو رقم انگور ۱۰۲
شکل۴-۲۴- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان آنزیم کاتالاز در دو رقم انگور ۱۰۴
شکل۴-۲۵- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان آنزیم آسکوربات پراکسیداز در دو رقم انگور ۱۰۵
شکل۴-۲۶- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان آنزیم آسکوربات پراکسیداز در دو رقم انگور ۱۰۷
شکل۴-۲۷- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۰۹
شکل۴-۲۸- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو پروسید بر میزان سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۱۲
شکل۴-۲۹- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان کلر برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۱۵
شکل ۴-۳۰- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان کلر برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۱۸
شکل ۴-۳۱- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان نیترات برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۲۰
شکل ۴-۳۲- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان نیترات برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۲۲
شکل ۴-۳۳- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر میزان پتاسیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۲۵
شکل۴ -۳۴- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر میزان پتاسیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۲۸
شکل۴-۳۵- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با اسید سالیسیلیک بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۳۰
شکل۴-۳۶- مقایسه میانگین اثر متقابل شوری با سدیم نیترو­پروسید بر نسبت پتاسیم به سدیم برگ و ریشه در دو رقم انگور ۱۳۲

 

 

 

 

 

 

 

 

مسترداک | آموزش زبان انگلیسی | اپلیکیشن | بانک اطلاعات | برنامه نویسی و طراحی وب سایت | قالب و افزونه | پایان نامه دکترا | تاریخ | تربیت بدنی | جغرافیا | حسابداری | حقوق | رشته های پزشکی | پزشکی | روانشناسی | زبان و ادبیات فارسی | علوم تربیتی | فقه و مبانی حقوق اسلامی | کشاورزی | کلام تطبیقی | مدیریت | پایان نامه کارشناسی | پایان نامه کارشناسی ارشد | تربیت بدنی | علوم انسانی | اقتصاد | تاریخ | باستان شناسی | جغرافیا | حقوق | رشته حسابداری | روانشناسی | زبان و ادبیات عربی | زبان و ادبیات فارسی | علوم اجتماعی | علوم تربیتی | علوم سیاسی | فقه و حقوق اسلامی | کتابداری و اطلاع رسانی | مدیریت | علوم پایه | زمین شناسی | زیست شناسی | شیمی | فنی و مهندسی | برق | صنایع غذایی | عمران | کامپیوتر و فناوری اطلاعات | کشاورزی | هنر و معماری | معماری | پروژه آموزشی | تحقیق و جزوات آموزشی | ترجمه مقالات ISI | طرح توجیهی | کتاب | گزارش کارآموزی | نرم افزار |

 

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

0